Ga naar de inhoud

Wat zijn de voordelen van een kunststof deur?

  • door

Een tussendeur of voordeur. Een deur van staal, hout, glas of aluminium. Deuren zijn er in alle soorten, maten en kleuren. Maar heb je wel eens nagedacht over een kunststof deur? De laatste jaren zijn er steeds meer mensen die kiezen voor een kunststof voordeur, en terecht! Kunststof deuren kennen namelijk allerlei voordelen. Maar wat zijn de voordelen van een kunststof deur? Lees nu verder en ontdek!

Kunststof deuren isoleren goed

Of we het nou hebben over kunststof kozijnen of kunststof deuren, kunststof heeft een hoge isolerende waarde. Doordat kunststof deuren weinig tot geen ruimte bieden voor tocht, blijft de warmte goed binnen. Hierdoor hoeft je kachel minder hard te werken en bespaar je dus ook je stookkosten, terwijl je tevens je bijdraagt aan een groene voetafdruk. Ook qua geluid zul je merken dat een kunststof deur voordelen heeft, door de goede isolering heb je namelijk geluidsreductie van buitenaf. Hierdoor hou je de rust in je woning.

Kunststof deuren zijn volledig te recyclen

Kunststof kan in elke kleur gemaakt worden. Deze hoeven dus niet meer te worden overgeverfd. Daarnaast zijn de deuren zeer duurzaam en slijtvast, waardoor ze een lange levensduur hebben. Het mooiste van alles: kunststof deuren zijn volledig te recyclen. Een prima keuze voor het milieu dus.

Kunststof deuren zijn voor iedereen

Ongeacht wat voor smaak je hebt, er is een geschikte kunststof deur voor jou verkrijgbaar. Zoals reeds gezegd zijn kunststof deuren in vrijwel alle kleuren leverbaar, zonder dat je deze zelf nog hoeft over te verven. Heeft jouw doorgang een afwijkende maat voor een deur? Geen probleem! Kunststof deuren zijn namelijk heel goed in een specifieke afmeting te leveren.

De prijs van kunststof deuren

Nu je de voordelen van kunststof deuren hebt gelezen zul je vast denken dat hier een groot prijskaartje aan hangt. Maar niks is minder waar! In vergelijking met andere soort deuren zijn kunststof deuren redelijk voordelig. Zeker als je de isolerende voordelen en de lange levensduur meerekent.

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk ook eens: