Ga naar de inhoud

Muggen verjagen zonder chemische goedjes? Het kan!

  • door
Muggen verjagen

De zomer is weer begonnen! Lekker weer, plantjes vol in de bloei, terrasjes met lekkere hapjes en drankjes, er is weer genoeg om van te genieten. Maar, in de zomer zijn er niet alleen dingen om van te genieten. We hebben het natuurlijk over die vervelende muggen die ‘s nachts jouw nachtrust komen verstieren. Erg irritant als je er weer vroeg uit moet, maar er zit de hele nacht zo’n zoemend beestje naast je oor te vliegen. In de winkel vind je vele chemische goedjes waarmee je muggen kunt verjagen, zoals DEET. Door dit middeltje veelvuldig toe te passen kan je huid geïrriteerd raken, dat wil je natuurlijk niet. Gelukkig zijn er ook gezonde en natuurlijke manieren om van muggen af te komen. In dit artikel gaan wij hier dieper op in. 

Voorkomen is beter dan genezen

Voordat we ingaan op de oplossing voor jouw muggenprobleem geven we je eerst wat tips voor het voorkomen dat muggen überhaupt je woning binnenkomen. Want voorkomen is beter dan genezen! 

  • Sluit deuren en ramen. Zeer simpele, maar zeer effectieve tip. Mensen zetten al snel de deuren of ramen open als het lekker weer is, maar dit is niet slim als je muggenvrij wil slapen. Wil je toch graag de ramen en deuren open zetten bij mooi weer? Zorg er dan voor dat je horren voor je deuren en ramen hebt. 
  • Voorkom stilstaand water rondom je woning, muggen komen hier namelijk op af. Als je rondom een sloot woont, dan kun je dit natuurlijk niet voorkomen. Maar heb je bijvoorbeeld een regenton met water erin, zorg er dan voor dat je de ton regelmatig leegt. Ook een verstopte dakgoot kan leiden tot een plas water in je dakgoot, wat vervolgens weer als een magneet werkt voor muggen. Regelmatig je dakgoot schoonmaken helpt ook tegen het voorkomen van muggen. 

Muggen verjagen met etherische olie

Is het voor jou al te laat en zijn de muggen al binnengedrongen? Geen zorgen, er is een gezonde en lekkere manier om van je probleem af te komen. Met behulp van een stijlvolle aroma diffuser, zoals Geurwolkje, los je jouw probleem binnen no time op. Maar eerst gaan we dieper in op de aroma diffuser van Geurwolkje, want wat is dat eigenlijk? 

Dit is een apparaat waar je heerlijke etherische oliën aan kunt toevoegen. De aroma diffuser verspreidt vervolgens de oliën gelijkmatig in de lucht en dit heeft verschillende voordelen, zoals:

  • Het verdrijven van vieze luchtjes in je woning. De etherische oliën verfrissen de lucht met een overheerlijke geur. 
  • Het verbeteren van je weerstand. Sommige oliën hebben een positief effect op je immuunsysteem. 
  • Het creëren van een rustgevende sfeer. Oliën als lavendel of sinaasappel hebben een rustgevend effect. 
  • Het doden van bacteriën. Veel oliën hebben bacterie dodende eigenschappen. Het is dus hygiënisch om je aroma diffuser regelmatig aan te zetten. 

Tot slot kun je ook de etherische olie tegen muggen gebruiken! Door oliën als lemongrass, sinaasappel, citroen, bergamot of eucalyptus toe te voegen aan jouw Geurwolkje kun je muggen verjagen. 5 tot 7 druppels olie is genoeg om een heerlijke geur door jouw kamer te verspreiden die de beestjes verjaagt. Zet een uur voordat je gaat slapen jouw Geurwolkje aan en laat deze het liefst de hele nacht aan staan. Zorg er wel voor dat de deur van je kamer of je raam op een kiertje staat, zodat de muggen weg kunnen. En voila, jouw muggenprobleem is op een gemakkelijke manier opgelost! Zonder chemische goedjes en met bijkomende gezonde voordelen! Win-win. 

Heb jij een gouden tip om muggen te verjagen? Laat het de redactie weten via info@sustainableworld.nl