Ga naar de inhoud

Duurzame cadeaus, dit moet je geven

  • door
Duurzame cadeaus

Heb je inspiratie nodig voor duurzame cadeaus? Wil je graag een duurzaam cadeau geven voor de verjaardag van een vriend, vriendin, familielid of kennis? Er is veel keuze in duurzame cadeaus, je moet alleen even weten wat er allemaal is. In deze blog inspireren we je met een aantal leuke duurzame ideetjes.

Koop duurzame cadeaus bij de kringloop

Kijk eens bij de kringloop of je een leuk item kunt vinden. Als je goed rondkijkt zit er altijd wel iets leuks bij. Heeft het item een opknapbeurt nodig? Dan kun je dat natuurlijk ook nog doen. Wat is nou leuker om een zelf gemaakt kado te krijgen? En vergeet niet dat het het ook nog eens leuk is om te geven. Zo geef je namelijk geen standaard zeeppakket, wat iedereen al geeft, maar geef je iets origineels. Een origineel en duurzaam cadeau, wat wil je nog meer?

Duurzame verzorgingsproducten als cadeau

Houd de jarige wel van zeep, maar wil je toch niet zo’n standaard zeeppakket geven? Geef dan een duurzaam verzorgingspakket, bestaande uit een shampoo bar, een bamboe tandenborstel en herbruikbare wattenstaafjes. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je hier meer over wilt weten, lees dan even het artikel over zero waste producten. Stel zelf je pakket samen met wat de jarige leuk zou vinden. De shampoo bar bevat geen plastic verpakking, de tandenborstel is van bamboe gemaakt en de wattenstaafjes zijn herbruikbaar, dus zo creëer je ook geen afval. Weer zo’n leuk duurzaam cadeau!

Duurzame cadeaus voor kinderen

Ga je op verjaardag bij een kind? Verwacht niet meteen dat een kind de grootste nieuwste cadeau verwacht. Dit hoeft niet altijd zo te zijn. Kinderen hebben vaak al genoeg speelgoed. Duurzame cadeaus kunnen namelijk ook goed in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld eens aan duurzame posters van bedreigde diersoorten. Posters zijn in verschillende kleuren te verkrijgen, dus pak de kleur die de jarige het leukst vindt of neem verschillende kleuren. Of neem een poster met het favoriete dier van het kind. Of geef een belevenis cadeau, zo hoef je niet net als anderen weer speelgoed te geven, maar bezorg je de jarige een leuk uitje. Denk bijvoorbeeld eens aan het blotevoetenpad in de natuur. Hartstikke leuk voor de kids om naartoe te gaan.

Duurzame koffie: een smaakvol geschenk

Duurzame koffie is meer dan alleen een heerlijke drank; het is een geschenk dat de planeet omarmt. Met zijn oorsprong in eerlijke handel en milieuvriendelijke productiepraktijken, belichaamt duurzame koffie de kracht van bewuste keuzes. Het is een cadeau dat niet alleen de ontvanger verwent met rijke aroma’s en smaken, maar ook een positieve impact heeft op koffieboeren en het ecosysteem. Met elke slok kunnen we genieten van een moment van puur genot, wetende dat we bijdragen aan een duurzamere wereld. Een cadeau van duurzame koffie is een waardevolle herinnering dat zelfs de kleinste gebaren een groot verschil kunnen maken voor onze planeet en de mensen die erop leven.

Duurzaam kraamcadeau

Op zoek naar duurzame cadeaus voor als je op kraamvisite gaat? Er zijn verschillende duurzame kinderkleren die je kan geven. De webwinkel van Waschbar heeft allerlei soorten duurzame producten voor kinderen en baby’s, maar ook voor in huis. Je vindt er duurzame kinderkleding, maar ook kinderspeelgoed van duurzaam hout. Neem eens een kijkje in de webshop en je vindt vast iets leuks om te geven als duurzaam kraamcadeau.

Weet je niet zeker wat de jarige leuk zou vinden, maar wil je toch graag duurzame cadeaus geven? Er zijn genoeg leuke kadobonnen die te besteden zijn bij duurzame webshops. Benieuwd naar leuke eco webshops? Klik hier voor extra inspiratie voor nog meer duurzame cadeaus.

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk dat eens ons blogs over een duurzame lifestyle.

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk ook eens: