Ga naar de inhoud

Ga duurzaam op reis naar één van de mooiste landen ter wereld

  • door

De titel klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Ja, als je op reis gaat dan ben je al snel gedwongen om het vliegtuig te nemen. Treinreizen worden wel steeds populairder, maar je komt er niet heel ver mee. Door het vliegtuig te nemen stoot je nu eenmaal CO2 uit, maar er zijn manieren om jouw CO2-uitstoot tijdens een mooie reis weer in balans te brengen. Zodoende kun jij de reis van je dromen maken, zonder dat jouw ecologische footprint groter wordt. In dit artikel bieden wij je praktische tips waarmee jij duurzaam op reis kunt gaan, zelfs met het vliegtuig! Als kers op de taart krijg je van ons ook de nodige inspiratie voor de reis van je dromen. 

Breng je ecologische footprint in balans

Door een reis te maken met het vliegtuig stoot je CO2 uit. Deze uitstoot kun je wegpoetsen door andere handelingen in je leven duurzamer te maken en hiermee minder CO2 uit te stoten. Hiermee zorg jij ervoor dat ondanks je vliegreis jouw ecologische footprint in balans is. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee we je op de goede weg helpen. 

  • Laat de auto wat vaker staan en pak vaker de fiets. Een gemiddelde benzine personenauto die per jaar 15.000 kilometer rijdt heeft een CO2-uitstoot van ca. 3.360 kg per jaar. Volgens MilieuCentraal stoot je 4.000 kg aan CO2 uit als je 2 weken op vliegvakantie naar Bali gaat, hier zit je verblijf bij het hotel bij inbegrepen. Door je auto zoveel mogelijk te laten staan, indien dit mogelijk is, kun je dus al een grote stap zetten in het compenseren van je uitstoot. Plus, door te fietsen werk je ook nog eens aan je eigen gezondheid. Win-win! 
  • De meeste elektronische apparaten verbruiken ook stroom wanneer ze niet gebruikt worden, ze staan dan in de stand-by modus. Dit sluipverbruik kan wel oplopen tot 8 procent van je totale energierekening. Trek vanaf nu altijd de stekkers van je elektronische apparaten, indien dit mogelijk is, uit het stopcontact. Zodoende weet je zeker dat je apparaten niet onnodig stroom verbruiken. 
  • De industrie en de daarbij behorende productieprocessen is één van de meest vervuilende sectoren wereldwijd. Door zoveel mogelijk tweedehands te kopen verminder jij de vraag naar nieuwe producten. Hierdoor is er minder massaproductie en vervuiling nodig om te voldoen aan de consumentenvraag. 

Stoot zo min mogelijk CO2 uit tijdens je vliegreis

Ook tijdens het vliegen kun je het een en ander ondernemen om zo min mogelijk CO2 uit te storen. Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waarmee jij zo groen mogelijk vliegt naar jouw bestemming. 

  • Bij enkele vliegmaatschappijen kun je tijdens het boeken een optie aanvinken om je CO2-uitstoot te compenseren. Hierdoor betaal je een extra bedrag bovenop de reissom, deze som geld wordt overgemaakt naar bedrijven die zorgen voor klimaatcompensatie. Dit wordt onder andere gerealiseerd door bomen te planten. 
  • Vlieg zo min mogelijk, dus ga niet een paar keer per jaar op stedentrip maar kies liever voor één lange vakantie naar een mooie bestemming. 
  • Als je jouw ticket boekt, kies dan voor een directe vlucht. Indien je moet overstappen stoot je namelijk meer CO2 uit. 

Op naar je droombestemming: Tanzania! 

Nu je weet hoe je duurzaam moet reizen heb je nog een bestemming nodig. Wat dacht je van een land waarin je het volgende kan doen: eilanden met parelwitte stranden bezoeken, op safari gaan, één van de mooiste bergen ter wereld beklimmen en adembenemende nationale parken bezichtigen. Klinkt dit als muziek in de oren? Dan raden wij je aan om op reis te gaan naar Tanzania! Wij hebben een lijstje opgesteld met 3 redenen waarom Tanzania de bestemming van je dromen is. 

  • Ben jij een liefhebber van een kustvakantie? Kies dan voor een Zanzibar vakantie of een reisje naar één van de andere ‘specerijen eilanden’. Hier vind je prachtige ongerepte natuur die je kunt ontdekken, maar ook prachtige stranden als je gewoon even wilt genieten van het heerlijke weer. 
  • Zoek jij liever actie op? Ook voor avontuur ben je in Tanzania aan het juiste adres. Zo kun je op safari gaan om de zogeheten ‘big 5’ te ontdekken, deze bestaat uit: buffels, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden. Is dat nog niet avonturistisch genoeg? Haal dan de uitrusting tevoorschijn en beklim de Kilimanjaro, één van de mooiste bergen ter wereld. 
  • Tanzania zit vol met nationale parken waar het barst van de prachtige natuur. Trek met een privé gids door deze parken en leer de omgeving, natuur, dieren en lokale bevolking kennen. Ga op een avontuur om nooit meer te vergeten! 

Wil jij niks missen van wat Tanzania te bieden heeft? Boek dan via Tanzania Specialist! Hier vind je specialisten die veel ervaring hebben met het organiseren van reizen naar dit prachtige land. Met hun kennis en ervaring kun je gezamenlijk een reis naar Tanzania geheel op maat samenstellen.