Ga naar de inhoud

Natuurlijke deodorant: een goed idee?

  • door
Natuurlijke deodorant

Als je stappen wil zetten om een duurzamer leven te leiden, is het verstandig om dit in kleine stapjes te doen. Zo kun je bijvoorbeeld beginnen met het verduurzamen van je keuken of je badkamer. Schoonheidsproducten kunnen bij veel mensen wel een duurzaamheidsslag krijgen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijke deodorant. Een goed idee? Jazeker. Lees snel waarom. 

Wat is natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant is deodorant dat is opgebouwd uit natuurlijke ingrediënten. Deodorant zoals we gewend zijn bevat namelijk veel onnatuurlijke ingrediënten zoals alcohol en aluminium. Aluminium zorgt ervoor dat je poriën vernauwen en je minder gaat zweten. Dit klinkt natuurlijk goed, maar dit gaat niet op natuurlijke wijze. Je huid kan hier namelijk geïrriteerd aan raken, zoals jeuk of een allergische reactie. Het droogt je huid uit en verstopt je poriën. Hierdoor kun je niet meer zweten, terwijl zweten erg belangrijk is! Door te zweten reguleer je namelijk je lichaamstemperatuur.

Met natuurlijke deodorant blokkeer je niet het zweet. Je zorgt er juist voor dat de bacteriën die de vieze geurtjes aanmaken worden uitgeschakeld. Wanneer je last krijgt van jeuk of een allergische reactie, is het een goed idee om te kiezen voor een natuurlijke deodorant. Natuurlijke deodorant bevat natuurlijke ingrediënten die mild voor de huid zijn. Door middel van en de essentiële oliën worden de zweterige geur verbloemd. 

De voordelen van natuurlijke deodorant

Zweet ruikt van zichzelf niet, het gaat voornamelijk om de bacteriën die op je huid zitten die de geur veroorzaken. Het is belangrijk dat de zweetproductie niet geblokkeerd wordt, maar de bacteriën worden aangepast die de vieze geurtjes veroorzaken. Met natuurlijke deodorant zorg je er dus voor dat die bacteriën uitgeschakeld worden. Daarnaast voorkom je dus een uitgedroogde huid en een allergische reactie. 

Duurzame natuurlijke deodorant

Een natuurlijke deodorant is goed voor jou, maar natuurlijk wil je ook een deodorant die goed is voor het milieu. Zo sla jij 2 vliegen in 1 klap. Een deodorant kun je in verschillende varianten krijgen, zoals een spuitbus, roller, stick of creme. Een spuitbus is geen duurzame optie, omdat bij het spuiten schadelijke drijfgassen vrijkomen. Dit zijn stoffen die mede verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van smog. Smog is natuurlijk niet goed voor het milieu en wil je het liefst voorkomen.

Een roller is daarnaast ook geen duurzame optie, omdat dit vaak gemaakt is van plastic. Bij de productie van plastic komt veel CO2 vrij en veel plastic komt na gebruik terecht in de zee. Wil je dus een duurzame natuurlijke deodorant? Kies dan voor de variant die je kan smeren, die ‘naakt’ verkrijgbaar is als blok zeep of als stick. Hierbij is de deodorant vaak verpakt door gerecyclede materialen of zelfs verpakkingsvrij! 

Bekijk hier een aantal duurzame deodorants.

Naast natuurlijke deodorant kun je ook een blog lezen over natuurlijke shampoo. Meer duurzame blogs lezen? Bekijk hieronder een aantal interessante onderwerpen:

Bekijk ook eens: