Ga naar de inhoud

Kringloop Borne

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bewust van hun ecologische voetafdruk en handelen ook steeds milieubewuster. Het kopen van tweedehands producten is daar een onderdeel van. Je kunt uiteraard online op Marktplaats producten kopen, maar als je in Twente bent kun je ook naar de kringloop in Borne. Bij kringloopwinkels vind je namelijk vaak unieke vintage, maar ook bruikbare producten tegen een scherpe prijs. Dus, ben jij op zoek naar een uniek vintage meubelstuk voor in de woonkamer, of een goedkope goed werkende wasmachine? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan de kringloop in Borne. Voordat je gaat, kijk dan even op je zolder of in je garage. Heb je spullen die je niet meer gebruikt, maar die nog wel bruikbaar voor anderen zijn? Neem ze dan mee en lever ze in. Zo draag jij je steentje bij aan een circulaire economie en aan een groenere wereld. Jij blij en het milieu blij. In dit artikel gaan we dieper in op het tweedehands aanbod wat Borne te bieden heeft. Welke kringlopen vind je eigenlijk in Borne, wat verkopen ze en waar en wanneer kun jij er op bezoek. Je leest het allemaal in dit artikel.

Stichting Kringloopbedrijf Borne

Kleding, elektrische apparaten, meubels, schoenen, boeken, sieraden en nog vele andere items vind je bij de Stichting Kringloopbedrijf Borne. Ben je gericht op zoek naar iets of wil je gewoonweg lekker rondneuzen, dan ben je bij deze kringloop in Borne aan het juiste adres. Hier vind je twee verdiepingen vol met goede en kwalitatieve producten tegen een scherpe prijs. De organisatie werkt volgens een not-for-profit visie, dit houdt in dat de uiteindelijke winsten voor een groot deel terugvloeien naar de gemeenschap. In de afgelopen jaren heeft deze kringloop in Borne tienduizenden euro’s geschonken aan goede doelen. Het kopen van tweedehands producten bij de Stichting Kringloopbedrijf Borne is niet alleen goed voor het milieu en je eigen portemonnee, maar ook nog eens voor mensen die hulp nodig hebben. Het is één van de weinige kringlopen in Nederland die het keurmerk ‘Keurmerk kringloopbedrijven’ heeft gekregen, kwaliteit wordt hier dus gewaarborgd. Ben jij overtuigd en wil je graag een bezoekje brengen aan deze kringloop in Borne? Bekijk het onderstaande overzicht en het Google Maps-kaartje om de openingstijden en het bezoekadres te bekijken.

Kringloop Borne inleveren

Heb jij voor je bezoek naar de kringloop in Borne op je zolder of in je garage gekeken en heb jij spullen gevonden die je graag wilt inleveren? Dat kan! Echter, houd wel rekening met de innamevoorwaarden van de kringloop. Deze staan hieronder opgesteld. 

Kwaliteit van de goederen

Om in aanmerking te komen voor hergebruik of recycling worden de ingeleverde goederen getoetst aan de hand van de onderstaande criteria. 

 • Is het verkoopbaar?
 • Is het schoon en indien nodig leeggemaakt. 
 • Heeft het beschadigingen? 
 • Is het, indien nodig, compleet? 
 • Is het, indien van toepassing, vervoerbaar? 


Kom je de spullen zelf brengen naar de kringloop Borne? Dan dien je de spullen af te leveren aan de zijkant van het pand. Dit doe je op de volgende wijze: 

 • Kleding, schoenen en tassen dienen in zakken worden aangeleverd.
 • Klein huisraad of losse spullen dienen in een zak te worden aangeleverd. 
 • Boeken dienen in een doos te worden aangeleverd. 
 • Kasten, indien mogelijk, demonteren. 


Laat jij de spullen ophalen door de kringloop Borne? Ook dat is mogelijk, want ze hebben een bezorgservice. Houd wel rekening met de onderstaande zaken.  

 • Zet je goederen klaar op de begane grond. Als je deze buiten plaatst, dien je ze te beschermen voor de mogelijke weersomstandigheden. Verzamel alles op één plek en zorg dat deze goed bereikbaar is voor de vrachtwagen van de kringloop. 
 • Medewerkers van de kringloop Borne mogen geen spullen uit je schuur of garage halen indien je niet thuis bent, dus houd hier rekening mee. 
 • Woon je in een flat of appartement en kun je de spullen niet op de begane grond plaatsen? Dan moet er een lift aanwezig zijn, zorg dat de spullen zo dicht mogelijk bij de lift staan opgesteld. Indien er geen lift aanwezig is, dan zul je de spullen toch echt op de begane grond moeten plaatsen. 

 

Ook zijn er enkele bijzonderheden bij het inleveren van spullen bij de kringloop Borne, namelijk:

 • Er worden geen spullen geaccepteerd die vallen onder klein chemisch afval. 

 

Voor meer informatie bekijk je de website: https://kringloopborne.com/

Op zoek naar een andere kringloop?

Ben je niet in de buurt van Borne, maar wil je graag naar de kringloop? Bekijk dan ook eens onze andere overzichten van kringloopwinkels: