Ga naar de inhoud

Wij gunnen producten maar al te graag een tweede leven en daarom proberen wij alle kringlopen in Nederland op een rij te zetten, zodat jij altijd een kringloop in de buurt vindt. Mis jij een kringloop in jouw plaats? Mail dan naar: info@sustainableworld.nl

Klik op de plaatsnaam om de kringlopen bij jou in de buurt te bekijken. Let op: we zijn nog bezig met het vullen van alle plaatsen, dus nog niet alle plaatsen zijn vertegenwoordigd.

  • Wat is een kringloop

    Een kringloopcentrum is een organisatie die tweedehands goederen inzamelt en verkoopt. Bij een kringloopcentrum selecteren, sorteren en repareren ze goederen die door personen beschikbaar worden gesteld. Deze worden vervolgens tegen een scherp tarief verkocht. Zodoende zorgen ze ervoor dat goederen een tweede leven krijgen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat mensen met een beperkt budget goederen kunnen kopen voor hun huishouden. In Nederland en België zijn meer dan 1700 kringloopcentra verspreid over steden en dorpen. Benieuwd of er een kringloopcentrum in jouw dorp of stad te vinden is? Kijk dan in het bovenstaande overzicht. 

  • Waarom kopen bij een kringloop?

    Als iedereen telkens nieuwe producten wil kopen, dan stimuleren we massaproductie, met alle milieuonvriendelijke gevolgen van dien. Daarnaast, als niemand tweedehands producten wil, dan worden ze bij het afval gegooid. Meer afval betekent ook meer milieuvervuiling. Oftewel, het kopen van tweedehands producten is een bijdrage aan een groenere wereld. Ben je op zoek naar een product? Kijk dan eerst eens bij je lokale kringloopcentrum of je daar iets kunt vinden. Vaak vind je onder het tweedehandse aanbod unieke producten, of mooie vintage producten. Zo heb jij een mooi product, en draag je ook nog eens bij aan een duurzame wereld.

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk ook eens artikelen over: