Pompoensoep met pesto? Is dat lekker? Jazeker! Het pompoenseizoen is weer begonnen! Dat betekent dat er overal weer pompoenen te vinden zijn. Met pompoen kun je van alles doen. Je kunt er mee knutselen voor leuke Halloween versieringen, maar je kunt ze natuurlijk ook eten. Zo kun je er heerlijke soep van maken.
Alles over de pompoen
Pompoenen zijn er in alle soorten en maten. De pompoen die we kennen is oranje, heeft een dikke schil en heeft oranje vruchtvlees met zaden. Waarschijnlijk ken je ook wel de flespompoen, deze is wat lichter van kleur. We kennen de pompoen natuurlijk van Halloween, van het uithollen. Maar een heerlijke pompoensoep, hoe maak je die en wat heb je nodig?
Wat heb je nodig voor pompoensoep?
Voor pompoensoep heb je voor 4 personen het volgende nodig:
- 400 gram pompoen
- 1,5 liter water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 tomaat
- Groentebouillon
- Pesto
De bereiding van pompoensoep
- Begin met de bereiding van de pompoensoep door de pompoen eerst doormidden te snijden. Haal de zaadlijsten eruit en snijd vervolgens in stukjes.
- Snijd ondertussen de wortel, tomaat, ui en knoflook in stukjes.
- Verhit olie in een kookpan en fruit hierin de ui en de knoflook, voeg vervolgens de wortel, pompoen en en tomaat toe.
- Voeg vervolgens het water met een groentebouillonblokje toe totdat het kookt.
- Laat het nog 15 min koken, totdat de groente gaar is.
- Mix alles in een blender, voeg een theelepeltje pesto toe aan elk bord en het is klaar om te serveren!
- Maak de soep op smaak met eventueel wat peper en zout.
- Maak de garnering af met een beetje peterselie.
Tip: maak de soep wat romiger door wat kookroom toe te voegen. Houd je van geitenkaas? Ook dat is een heerlijke toevoeging!
Eet smakelijk! Benieuwd naar meer tips over het maken van een overheerlijke en duurzame soep? Bekijk dan eens onze artikelen over het maken van een courgettesoep, mosterdsoep of groentesoep.