Vier populaire merken prullenbakken voor afvalscheiding

  • door

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten prullenbakken in allerlei kleuren, merken en maten. Bovendien gaan er gelukkig steeds meer mensen bewust met milieu om door hun afval te scheiden. Hierbij is het handig als je een prullenbak hebt met verschillende emmers zodat je in één prullenbak direct verschillende soorten afval kunt scheiden. Zo hoef je niet met verschillende losse emmers aan de slag. Ben jij op zoek naar een nieuwe prullenbak, maar zie je door de bomen het bos niet meer? In deze blog vertellen wij jou over de vier populairste merken prullenbakken en welk aanbod zij hebben.

Brabantia

Het allerbekendste prullenbakkenmerk is misschien wel Brabantia. Dit merk bestaat al meer dan 100 jaar en staat voor kwaliteit en degelijkheid. Het merk heeft een groot aanbod aan prullenbakken wat betreft design, kleur, stijl en het aantal liters. De bekendste modellen zijn de Brabantia Bo, Brabantia Bo Touch Bin en de Brabantia newIcon. Hierbij worden de prullenbakken van 30 en 60 liter het meeste verkocht. De prullenbakken zijn relatief duurder, maar het is van goede kwaliteit, ziet er mooi uit en de prullenbakken gaan lang mee.

Wesco

Een ander populair prullenbakkenmerk is Wesco, die bekend staan om hun iconische design. Ze bieden namelijk zowel klassieke als moderne prullenbakken aan. Voorbeelden van populaire Wesco prullenbakken zijn de Wesco Kickmaster, Wesco Pushboy en de Wesco Towerkick. Deze modellen hebben een retro design en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood of geel, maar ook in het wit of zwart. Daarnaast biedt Wesco ook inbouw afvalemmers aan. Ideaal dus als je je prullenbak liever in een kastje wil hebben.   

EKO

Ook EKO heeft een groot aanbod prullenbakken. De prullenbakken worden gekenmerkt door het strakke design en veel modellen hebben meerdere emmers. Handig als je afval wilt scheiden. Over het algemeen zijn EKO-prullenbakken goedkoper dan de andere bekende merken. EKO biedt prullenbakken aan in allerlei vormen en maten: van smalle prullenbakken tot grote vierkante prullenbakken. Ideaal voor als je op zoek bent naar een bepaalde maat prullenbak.

Hailo

Tot slot is Hailo ook een populair prullenbakkenmerk. Het merk staat voornamelijk bekend om haar inbouw prullenbakken en de vele mogelijkheden om afval te scheiden. Qua inbouw zijn er veel mogelijkheden, omdat ze worden aangeboden in verschillende maten. Hierdoor past het in (bijna) elk keukenkastje. Daarnaast bieden ze ook pedaalemmer prullenbakken aan, sommige met meerdere emmers. De vorm van de Hailo prullenbak is meestal rond of vierkant.