Ga naar de inhoud

Groen dagje uit? 3 tips om Amsterdam duurzaam te bezoeken

  • door

Lekker een dagje erop uit met vrienden, familie of je sportteam, dat is natuurlijk heerlijk! Vooral nu het zomer is en het zonnetje zich regelmatig laat zien gaan vele mensen op avontuur om een stad te ontdekken, zo ook het populaire Amsterdam. Onze hoofdstad loopt over van de musea, prachtige architectuur, leuke activiteiten, overheerlijke restaurants en gezellige kroegen. Genoeg redenen om naar de hoofdstad te komen en het zelf mee te maken. Echter, hoe mooi is het als je van dit alles kunt genieten op een duurzame manier? In dit artikel bieden wij je 3 tips betreft hoe jij op een groene manier kunt genieten van de parel die Amsterdam heet. 

Geniet van een elektrische rondvaart

Je dagje uit is pas compleet als je een elektrische boottocht Amsterdam hebt gedaan. De stad heeft zoveel prachtige architectuur te bieden, die je op unieke wijze kunt bekijken vanaf de grachten. Zo staat de grachtengordel op de werelderfgoedlijst van Amsterdam. Echter, de prachtige gebouwen zijn niet het enige dat je kunt bekijken vanaf je comfortabele elektrische boot. Amsterdam bruist van het leven en de boot fungeert als een soort levende kijkdoos, vanaf de gracht zie je het hele schouwspel voorbij komen. 

Over bruisend leven gesproken, vanaf eind december tot begin januari kun je ook een rondvaart over de grachten nemen om het Amsterdam Light Festival te bekijken. Tijdens dit festival wordt de stad verrijkt met prachtige lichtkunstwerken, gemaakt van LED-verlichting. Het festival wordt gebruikt om innovaties binnen de LED-industrie te tonen, zodat anderen geïnspireerd kunnen raken om deze innovaties over te nemen. Zo maken we de wereld weer een stukje groener. 

Wil je graag een sightseeing tour van de stad combineren met bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, ook dat is een optie. Kies dan voor een Amsterdam Booze Cruise. Hiermee geniet je met een open bar van al het moois dat de hoofdstad te bieden heeft.  

Tot slot willen we natuurlijk dat ook toekomstige generaties kunnen genieten van Amsterdam en hierbij helpen alle kleine beetjes. Starboard Boats voert daarom regelmatig canal cleanups uit, waarbij ze plastic en andere troep uit de grachten vissen. Het plastic wordt vervolgens weer gerecycled tot andere producten. Super tof! 

Huur een fiets

Er zijn ook plekken die je niet kunt bereiken met de boot, zoals bijvoorbeeld de Dam, het Van Gogh museum of het museumplein. Nu kun je uiteraard met de bus om deze plekken te bezoeken of een taxi bestellen, maar je kunt ook een fiets huren. Door heel Amsterdam vind je plekken waar je een fiets kunt huren, lekker gemakkelijk. Op die manier bezoek jij met 0 uitstoot deze mooie plekken en dat is niet het enige voordeel. Je bent tegelijkertijd sportief bezig en je ziet onderweg nog veel meer van de stad! Genoeg redenen om een fiets te huren en Amsterdam te ontdekken. 

Bezoek leuke kringloopwinkels en vintage stores

Amsterdam staat bekend om de Kalverstraat, waar je vele winkels vindt en je lekker een dagje kunt shoppen. Voor de liefhebbers van dure merken staat Amsterdam bekend om de P.C Hooftstraat, waar je winkels van Gucci en Calvin Klein vindt. Echter, waarvoor je in Amsterdam ook aan het juiste adres bent, zijn kringloopwinkels en vintage stores. Je vindt er hier echt tientallen van, vol met unieke en mooie tweedehands producten. Wil je dus thuiskomen van een dagje Amsterdam met een product dat niemand heeft? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen bij de tweedehands winkels. Als kersen op de taart zijn deze producten doorgaans scherp geprijsd en jij draagt je steentje bij aan een groenere wereld. Win-win!