Ga naar de inhoud

3 tips om geestelijk en lichamelijk fitter te worden en blijven

  • door
Detox kuur

Iedereen wil graag lekker in zijn of haar vel zitten, je geestelijke en lichamelijke gezondheid is daarbij van groot belang. Volgens onderzoek van Zilveren Kruis zijn 1 op de 3 Nederlanders bewuster bezig met hun gezondheid sinds de COVID-19-pandemie. Sporten en voeding zijn met name de pijlers waarop mensen zich richten. Dat 1 op de 3 mensen bewuster bezig zijn met gezondheid is natuurlijk mooi, maar hier zit nog veel ruimte voor verbetering in. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan manieren om geestelijk en lichamelijk fitter te worden. Zodoende hopen we dat nóg meer mensen bewuster worden en natuurlijk gezonder gaan leven. 

Reinig je lichaam met een detox kuur

We starten met een detox kuur, een ideale manier om je lichaam te reinigen van opgebouwde afval- en gifstoffen. Door onder andere het eten van suikers, het drinken van koffie, het roken van een sigaret of het nuttigen van alcohol bouw je deze gif- en afvalstoffen op. De detox kuur, die bestaat uit het drinken van sappen vol met vitaminen, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen, reinigt je lichaam van deze stoffen. Daarnaast versterkt het je immuunsysteem en je algehele vitaliteit. Win-win. Ook al leef je overigens gezond, door af en toe een detox sapkuur te houden draag je bij aan een gezond en gebalanceerd leven. De sapjes komen in allerlei varianten, dus voor een ieder is er wat wils. Ook zijn er verschillende lengte van kuren die je kunt volgen. Zo heb je de sapkuur 3 dagen, 5 dagen en 7 dagen. Wacht niet langer en geef jouw gezondheid een boost met een detox kuur!

Stimuleer lichaam en geest met sport

Enkel goede voeding helpt je niet aan een goede gezondheid, ook sporten is hierin van groot belang. Door veelvuldig te sporten bouw je niet alleen aan een goede conditie, het is ook nog eens een goed middel om stress van je af te gooien. Drukke dag op het werk gehad? Ga lekker een uurtje sporten en je vergeet even alles. Soms is het moeilijk om motivatie te vinden voor sporten, om voldoende gemotiveerd te zijn voor sporten is het van groot belang dat je een sport leuk vindt. Als je sport omdat je ‘moet’ sporten merk je dat je veel sneller de neiging hebt om niet te gaan. Zoek daarom een leuke sport, met bijvoorbeeld een gezellig team, waar je echt zin hebt om naartoe te gaan. Je zult merken dat het dan een stuk gemakkelijker gaat. 

Onderneem en neem rust

Het werkt ontspannend en stressverlagend om leuke activiteiten te ondernemen met familie, vrienden of collega’s. Als je een drukke dag of week hebt gehad op je werk kun je even alles vergeten door bijvoorbeeld een lekker drankje te gaan drinken op het terras of een actieve activiteit te ondernemen met elkaar. Maar, zorg er niet voor dat je agenda alleen maar vol zit met werk, sport en sociale contacten. Je lichaam en geest hebben ook rust nodig om weer op te laden. Voel je sociale druk om iets te gaan doen? Zeg ook gerust eens nee. Je zult merken dat een rustdag je ook goed doet. Ga bijvoorbeeld eens lekker in je tuin zitten of op je balkon. Heb je dat niet? Je kan ook lekker op een kleedje gaan liggen in een parkje, met een goed boek. 

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk ook eens: