Ga naar de inhoud

Tijdelijke opslag nodig voor je inboedel? Kies voor een duurzame opslagruimte!

  • door

Soms kom je in een situatie terecht waarin je tijdelijk een opslagruimte nodig hebt voor je inboedel, bijvoorbeeld omdat je gaat verbouwen of verhuizen. Wellicht heb je een bedrijf en is je magazijn niet groot genoeg meer om al je producten te kunnen herbergen. In dat geval heb je een voorlopige oplossing nodig, want je kunt niet in één dag uitbreiden. Ook in die gelegenheid kan een opslagruimte uitkomst bieden. 

Uiteraard is dit erg prettig, maar is het ook duurzaam? Vaak vind je in deze branche nog bedrijven waar het onderwerp duurzaamheid ligt te verstoffen op de plank. Maar, dit is niet altijd het geval. Wist jij dat je jouw opslagruimte geheel milieuvriendelijk kunt huren? In dit artikel besteden we aandacht aan Oomen Opslag, een bedrijf dat het verhuren van duurzame opslagruimtes tot kunst heeft verheven. 

Oomen Opslag: duurzaamheid voorop! 

Wij zijn gek op bedrijven die duurzaamheid ademen en Oomen Opslag is zo’n onderneming. Onlangs heeft het bedrijf een nieuw pand gekregen dat voorzien is van allerlei milieuvriendelijke snufjes. Het idee is om niet enkel innovatief te zijn als het gaat om aanbieden van opslagruimtes, maar ook om een steentje bij te dragen aan het verduurzamen van de wereld. Dat is een missie waar wij ons graag achter scharen. 

Het pand is voorzien van maar liefst 480 zonnepanelen, waarmee Oomen Opslag volledig zelfvoorzienend kan zijn als het gaat om energie. Volledig vrij van fossiele brandstoffen en als kers op de taart hebben ze ook nog hun eigen energie-opslagsysteem, hier gaan we later verder op in. Daarnaast hebben ze een volledig elektrisch wagenpark, waarmee ze hun klanten kunnen bezoeken. Ook het personeel wordt gestimuleerd om milieuvriendelijk te reizen, zo staan er maar liefst 5 laadpalen voor de deur waarmee het personeel hun elektrische auto kan opladen. 

Wil je een opslagruimte huren? Dit doe je eenvoudig online en je krijgt een notificatie wanneer jouw ruimte klaar staat. Het pand is voorzien van een elektrische kraan, aangedreven door eigen opgewekte energie, die de opslagruimte precies zo neerzet zodat je eenvoudig je spullen kunt inladen. Heb je liever dat Oomen Opslag de ruimte komt brengen? Ook dat kan! Middels een elektrisch aangedreven wagen wordt de ruimte op locatie afgeleverd! 

Het vooruitstrevende energie-opslagsysteem

We hebben het al genoemd, maar wat Oomen Opslag de duurzaamste opslagruimte ter wereld maakt, is hun vooruitstrevende energie-opslagsysteem. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat alle zonne-energie, gewonnen door middel van de zonnepanelen, opgeslagen wordt. De gewonnen energie die opgeslagen zit in de opslag kan gebruikt worden in tijden wanneer er minder zonne-energie opgewekt wordt. Zodoende is er nooit elektriciteit van buitenaf nodig en is Oomen Opslag geheel zelfvoorzienend. 

Daarnaast is het systeem zodanig geprogrammeerd dat het slim en efficiënt omgaat met de zelf opgewekte energie. Vertrekt de laatste medewerker? Dan gaat de verlichting automatisch uit. Zo zijn er nog vele andere slimmigheden die het systeem kent om zuinig om te gaan met energie. 

Ook de elektrische laadpalen en het elektrische wagenpark worden aangedreven door de zelf opgewekte stroom. Het wagenpark is voorzien van de meest moderne en zuinige verhuiswagens. Laat jij een container brengen of huur jij een verhuiswagen van Oomen Opslag? Dan doe je dit met zo minimaal mogelijk verbruik en uitstoot. Verhuizen of je inboedel opslaan is nog nooit zo duurzaam geweest. 

CO2-vrij energiesysteem in 2050

Europese regeringsleiders hebben in december 2020 afgesproken om te streven naar een Europees CO2-reductiedoel van 55%. Dit is een forse afname en daarom streeft de Nederlandse overheid naar een CO2-vrij energiesysteem. In 2050 moet het Nederlandse energiesysteem vrijwel CO2-neutraal en duurzaam zijn. Dit is een overgang die erg belangrijk is, want zodoende kunnen we klimaatverandering tegengaan. 

Dat dit belangrijk is, hebben we de afgelopen tijd kunnen zien. Normaliter zagen we extreem weer voornamelijk op het nieuws, maar we hebben de afgelopen tijd steeds vaker kennis kunnen maken met zware weersomstandigheden. Zoals droge zomers en de overstromingen in Limburg. Tijd om in te grijpen en hoe eerder duurzame innovatieve ontwikkelingen worden doorgevoerd, des te beter! 

Oomen Opslag heeft niet gewacht tot 2050 en heeft anno 2021 al een pand wat aangedreven wordt door milieuvriendelijke energie. Dat is niet alles, want het pand beschikt tevens over een extreme beveiliging. Indien jij ervoor kiest om je inboedel op te slaan bij Oomen Opslag, dan mag je er zeker van zijn dat je producten veilig zijn. Fysieke toegang tot jouw opslagruimte is niet mogelijk, zelfs niet als er bij het pand wordt ingebroken. Duurzaamheid, eenvoud, gemak en veiligheid gaan hand in hand bij Oomen Opslag! 

Meer lezen over duurzaamheid? Bekijk ook eens: