Ga naar de inhoud

Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe zonnebril gaat kopen!

  • door
Hier moet je op letten wanneer je een nieuwe zonnebril gaat kopen!

Een zonnebril is erg belangrijk om te dragen wanneer het zomer wordt en de zon aan het schijnen is. Voor je ogen is het namelijk belangrijk dat ze worden beschermd tegen de UV-straling. Maar een zonnebril is natuurlijk meer dan dat! Je kunt je hele outfit af maken met die te gekke bril. En wist je dat er ook duurzame modellen zijn? Ideaal! Wil je meer weten waar je op kunt letten wanneer je een nieuwe zonnebril wil kopen? Je leest het in dit artikel!

Duurzame zonnebrillen

Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het verstandig een milieuvriendelijke zonnebril aan te schaffen, ofwel een duurzame bril. We gaven al een tipje van de sluier, er bestaan namelijk duurzame brillen. Er zijn bijvoorbeeld merken waarbij de brillen gemaakt worden van biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Deze merken pakken het met de materialen en met het productieproces van de zonnebrillen net eventjes wat anders aan dan anders. Zo zijn er brillen die gemaakt zijn van kunststoffen die op planten gebaseerd zijn. Ook kun je kiezen voor een brillenhoesje dat gemaakt is van gerecycled leer. Zo belast je het milieu zo min mogelijk.

Zonnebril biedt bescherming UV-straling

Ook de kwaliteit van een zonnebril is belangrijk. Het is ontzettend relevant dat een zonnebril bescherming biedt tegen UV-straling. Zorg er dus voor dat je een bril aanschaft die hier voor 100% bescherming tegen biedt. Meestal kun je dit vinden op een sticker of in de beschrijving die in de bril staat. Wist je dat UV-straling weerkaatst op zand, de sneeuw en op water? Je moet dus extra oppassen op het strand, op het water en in de sneeuw.

Monturen van een zonnebril

Het is ook fijn als het montuur van de pril past bij de vorm van je hoofd.  Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Ga dan voor een recht of hoekig montuur. Op die manier lijkt je gezicht namelijk langer en smaller. Heb je een hoekig of lang gezicht? Ga dan voor een bril met grote en ronde glazen. Er zijn overigens ontzettend veel soorten zonnebrillen. Het voordeel daarvan is dat je altijd een bril kunt kiezen die helemaal past bij jouw stijl. Er zijn ronde zonnebrillen, pilotenbrillen maar ook vierkante zonnebrillen. Kijk dus goed wat jij leuk vindt om te dragen en wat past bij jouw outfits!

Bekijk ook eens: