Ga naar de inhoud

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben zeker voordelen. Het is duidelijk dat tegenwoordig veel mensen zonne-energie gebruiken en misschien heb je er zelf ook weleens over nagedacht om zonnepanelen te gaan kopen. Hierom kan het handig zijn om te weten wat de goede en minder goede kanten zijn voordat je beslist om zonnepanelen in gemeente Nijmegen aan te schaffen. We zijn hier om je te helpen bij het maken van je keuze. Lees vooral verder voor informatie.

De waarde van je huis gaat omhoog

Denk je erover na om zonnepanelen te installeren? Dat is goed, want zonnepanelen verhogen de waarde van je huis. Als je je huis verkoopt, levert dit dus extra winst op. Een beter energielabel en lagere maandelijkse kosten zijn aantrekkelijk voor mensen die geïnteresseerd zijn in je huis. Hierdoor wordt het ook gemakkelijker om je huis te verkopen.

Goede investering

De zon is een eindeloze bron van energie. Zelfs op dagen met veel bewolking wekken zonnepanelen energie op. Gedurende het grootste deel van het jaar profiteer je van zonnepanelen. Bovendien zijn de prijzen voor energie de laatste tijd flink gestegen. Omdat zonnepanelen je energieverbruik verminderen, zullen deze prijsstijgingen minder invloed hebben op je energierekening. En als je investeert in zonnepanelen, kan dit voor een beter energielabel zorgen voor je huis.

Nadeel: meterkast vervangen

Als je overweegt om meer dan 3 zonnepanelen te plaatsen, kan het zo zijn dat je je meterkast moet aanpassen. Gelukkig hoef je deze aanpassing maar een keer te doen, en gezien de vele voordelen van extra zonnepanelen, is dit zeker de moeite waard. Het is slechts een kleine moeite in vergelijking met alle voordelen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat je je zonnepanelen regelmatig moet controleren en onderhouden als ze eenmaal zijn geïnstalleerd. Dit betekent dat je ze schoon moet maken als er bladeren op liggen of als ze erg vies zijn. Als de panelen vies zijn, kunnen ze namelijk minder zonlicht opnemen en produceren ze minder elektriciteit.

Kopen of huren

Los van het kopen van zonnepanelen, kun je er ook voor kiezen om zonnepanelen te huren. Wanneer je zonnepanelen koopt, zijn ze geheel van jou. Als je op dit moment niet in staat bent om het volledige bedrag te betalen, kan huren een slimme optie zijn. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je altijd op lange termijn de huurkosten kunt blijven betalen. Je kunt zelf een berekening maken of samen met een financieel adviseur bekijken of huren een goede beslissing voor jou is. Als je beslist om zonnepanelen te kopen en daarvoor mogelijk een (extra) hypotheek nodig hebt, kun je contact opnemen met je financieel adviseur om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn die passen bij jouw persoonlijke situatie.