Ga naar de inhoud

Hoeveel zonnepanelen?

Hoeveel zonnepanelen?

Hoeveel zonnepanelen u op uw dak wilt plaatsen hangt in de eerste plaats af van de ruimte op uw dak. U kunt ook rekening houden met uw jaarlijks verbruik. Als u precies genoeg zonnepanelen plaatst om uw eigen elektriciteitsverbruik zelf op te wekken is dit financieel gezien de meeste optimale situatie. Maar als u rekening houdt met de energietransitie kan het verstandig zijn om meer zonnepanelen te plaatsen dan u nu nodig heeft voor uw eigen verbruik.

Zonnepanelen voor hoog rendement

Het opwekken van uw eigen jaarlijkse stroomverbruik is optimaal voor uw rendement. Geef uw  stroomverbruik van het afgelopen jaar daarom door als u een voorstel aanvraagt. Uw jaarlijkse stroomverbruik staat in uw energienota of de afrekening van uw energieleverancier.

Hieronder vindt u een indicatie van het aantal panelen dat u grofweg nodig hebt. Deze inschatting is op basis van premium zonnepanelen van 410 Wp.

Stroomverbruik per jaar (kWh)Aantal zonnepanelen
2.2506
2.8008
360010
420012
460014

Meer is beter?

Nederland is in energietransitie en in de praktijk zullen we steeds minder gas maar meer elektriciteit gaan verbruiken. We stappen de komende jaren in grote getale over op warmtepompen voor de verwarming van ons huis, elektrisch koken en elektrische auto’s. Hierdoor gaan we dus meer stroom verbruiken. Vandaar dat steeds meer Nederlanders alvast extra zonnepanelen nemen. Dan bent u verzekerd van een uniforme set panelen en een passende omvormer.

Met extra zonnepanelen kunt u de komende jaren extra profiteren, terwijl uw energieverbruik steeds duurzamer wordt. Zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen, geldt dat zelf opwekken nog meer voordeel oplevert. 

Als u nu een dakcheck aanvraagt krijgt u snel inzicht in de mogelijkheden voor uw dak:

  • De experts brengen de geschikte ruimte van uw dak in kaart.
  • Alle dakkapellen, schoorstenen, pijpjes, en dakramen worden ingetekend.
  • Schaduwwerking van bomen en objecten worden berekend.
  • Het aantal zonnepanelen dat u kunt plaatsen wordt bepaald.
  • In een legplan werken zij uit hoe de zonnepanelen komen te liggen.
  • U krijgt een rendementsberekening inclusief gedetailleerde terugverdientijd

U ontvangt dan een uitgebreid voorstel en hebt meteen een goed idee van de mogelijkheden om goedkopere energie te ontvangen.