Ga naar de inhoud

De perfecte voorbereiding voor je nieuwe vloer

  • door

Een nieuwe vloer leggen begint altijd met een minder leuke klus, namelijk het verwijderen van de oude vloer. Soms is dat best een flinke klus. Tapijt verwijderen gaat meestal vrij vlot, maar het stevig vastgelijmde ondertapijt wil soms minder gemakkelijk van wijken weten. Misschien heb je ook wel eens uren op je knieën gelegen om met een mesje stukje voor stukje het ondertapijt los te pulken. En dan ben je er nog niet, want de lijmresten moeten natuurlijk ook nog weg. Gelukkig kan het ook sneller.

Laat je vloer egaliseren, dat scheelt veel ergernis

Je voorkomt dit soort ergernissen eenvoudig door je vloer te laten egaliseren voordat je een nieuwe vloer legt of gaat leggen. Er zijn ook veel leveranciers van vloeren die dit aanraden. Soms wordt het zelfs als voorwaarde gesteld om aanspraak op garantie te kunnen maken. En dat is natuurlijk ook wel logisch. Als een vloer beschadigd raakt omdat de ondergrond niet vlak is dan ligt dat immers niet aan het materiaal van de vloer. Egaliseren is een klus die je het beste aan professionals kunt overlaten. Het lijkt heel eenvoudig, maar als je het zelf doet en het resultaat is niet naar wens dan levert dat alleen maar extra vertraging op bij het leggen van een nieuwe vloer.

Houd de voorgeschreven droogtijd voor je vloer in acht

Nadat de vloer is geëgaliseerd geldt een minimale droogtijd van 12 uur. Houd echter rekening met 1 tot 2 dagen. Betreed je je vloer te snel, dan kan dit beschadigingen opleveren. Als die weer moeten worden hersteld geeft dat extra vertraging. Soms kan de vloer al wel worden belopen maar nog niet belast met meubilair of apparaten. Vraag onze deskundige altijd wanneer de vloer weer gebruikt kan worden voordat je in de desbetreffende ruimte aan de slag gaat.

Moet de vloer helemaal schoon zijn voor egaliseren?

Het is fijn als de vloer ‘bezemschoon’ is als de professional van Egaliseren.nl aan de slag gaat. Vanzelfsprekend moet de ruimte leeg zijn, meubels van de ene naar de andere kant verplaatsen is bij egaliseren echt geen optie. Wil je een nieuwe vloer waarvoor geëgaliseerd moet worden dan zal de desbetreffende kamer echt helemaal leeg moeten. Maar bedenk wel dat je daardoor straks wel een perfect gelegde vloer hebt waar je vele jaren van kunt genieten.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: