Ga naar de inhoud

Badkamer renoveren? Dit is wat je moet weten!

 • door

Is jouw oude badkamer aan vernieuwing toe? Dan ben je hier aan het juiste adres! Het renoveren van een badkamer kan een spannende en uitdagende onderneming zijn, of je nu je huidige ruimte wilt opknappen of een geheel nieuwe sfeer wilt creëren. In deze blog gaan we dieper in op veelgestelde vragen met betrekking tot badkamerrenovaties. We bespreken de voordelen van een badkamerrenovatie, belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden en bieden volop inspiratie om jouw droombadkamer werkelijkheid te laten worden. Dus, laten we samen de eerste stappen zetten op weg naar een prachtig vernieuwde badkamer.

Waarom zou je je badkamer renoveren? 

Ben jij benieuwd wat een badkamer renovatie Amsterdam jou kan brengen? Het renoveren van je badkamer kan verschillende voordelen hebben. Wij hebben de belangrijkste redenen hieronder voor je op een rij gezet. 

 • Waardevermeerdering van je huis: een vernieuwde badkamer kan de waarde van je huis verhogen. Kopers zijn vaak bereid om meer te betalen voor een huis met een moderne, functionele badkamer.
 • Verbeterde functionaliteit: door je badkamer te renoveren, kan je de indeling en het ontwerp aanpassen om deze beter aan te laten sluiten op jouw behoeften. Dit kan variëren van het toevoegen van extra opslagruimte tot het installeren van een dubbele wastafel.
 • Duurzaamheid: veel moderne apparaten en voorzieningen zijn ontworpen om water en energie te besparen. Het installeren van deze items kan op de lange termijn tot een lagere energierekening leiden.
 • Comfort en luxe: door het upgraden van de voorzieningen in je badkamer, zoals een regendouche of een bubbelbad, kan je van je badkamer een mini-spa maken. Dit zorgt voor meer comfort in je woning en daardoor ben je meer ontspannen. 
 • Veiligheid: als je badkamer verouderd is, kunnen er veiligheidsproblemen ontstaan. Gladde tegels, oude baden of douches zonder voldoende grip kunnen een risico vormen. Een renovatie kan deze problemen verhelpen.
 • Design: een badkamer renovatie kan je de mogelijkheid bieden om het design te veranderen en een ruimte te creëren die meer in lijn is met je persoonlijke smaak en stijl.
 • Het oplossen van bestaande problemen: het kan zijn dat er in je huidige badkamer problemen zijn zoals lekkages, schimmel of slechte ventilatie. Door te renoveren kun je deze problemen aanpakken en voorkomen dat ze op de lange termijn erger worden.

Houd er rekening mee dat hoewel een renovatie veel voordelen kan hebben, het ook een grote investering kan zijn, zowel in termen van tijd als geld. Het is belangrijk om een goede planning te maken en rekening te houden met eventuele onverwachte kosten.

Waar moet je aan denken bij het renoveren van je badkamer? 

Het renoveren van een badkamer is een groot project dat zorgvuldige planning en overweging vereist. Tijdens een renovatie komen er veel dingen op je af en kun je het overzicht kwijtraken. Daarom hebben wij een lijstje opgesteld met belangrijke punten die je altijd in acht moet nemen bij het renoveren van je badkamer. 

 • Budget: voordat je begint, moet je een duidelijk idee hebben van hoeveel je bereid bent uit te geven. Houd rekening met de kosten van materialen, arbeid, en onverwachte kosten die kunnen opduiken.
 • Tijd: een badkamerrenovatie kan een paar weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omvang van het project. Je moet een tijdschema opstellen en bedenken hoe je deze periode zonder volledig functionerende badkamer zal doorkomen.
 • Ontwerp en functionaliteit: denk na over hoe je wilt dat je nieuwe badkamer eruit ziet en functioneert. Wil je een dubbele wastafel? Een aparte douche en bad? Extra opslagruimte? Zorg ervoor dat je ontwerp ook praktisch is en past bij jouw levensstijl.
 • Materialen: de keuze van materialen kan een grote invloed hebben op de look en het onderhoud van je badkamer. Kies materialen die duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk schoon te maken zijn.
 • Verlichting: goede verlichting is essentieel in een badkamer. Zorg voor voldoende algemene verlichting, maar overweeg ook taakverlichting bij de spiegel en eventueel sfeerverlichting voor als je wilt ontspannen.
 • Ventilatie: een goede ventilatie is belangrijk om schimmel en vochtproblemen te voorkomen. Denk na over de installatie van een goede afzuigventilator als je die nog niet hebt.
 • Professionele hulp: hoewel sommige mensen ervoor kiezen om hun badkamer zelf te renoveren, kan het inhuren van professionals helpen om ervoor te zorgen dat het werk correct en veilig wordt uitgevoerd. Je wilt immers wel dat de renovatie goed wordt uitgevoerd, anders ben je qua kosten nog verder van huis af. 
 • Vergunningen: afhankelijk van de omvang van de renovatie en je lokale regelgeving, moet je mogelijk een bouwvergunning aanvragen. Controleer dit vooraf om vertragingen en mogelijke boetes te voorkomen.
 • Duurzaamheid: denk aan het milieu en denk na over energiezuinige oplossingen zoals LED-verlichting, waterbesparende kranen en douchekoppen, en eventueel zonne-energie.
 • Toekomstige behoeften: hou bij het plannen van de renovatie rekening met toekomstige behoeften. Als je van plan bent om in je huis te blijven terwijl je ouder wordt, overweeg dan ‘leeftijdsbestendige’ kenmerken zoals een inloopdouche en handgrepen.

Ben jij overtuigd en wil je graag je badkamer renoveren? Vraag dan een badkamer renovatie offerte aan!