Ga naar de inhoud

Zorgeloos je huis betreden en verlaten

  • door

Dat lijkt misschien op zichzelf te staan, maar een ongeluk of inbraak kan iedereen overkomen. Gelukkig word jij hier direct van op de hoogte gesteld!

Althans, wanneer je daarvoor de juiste apparatuur in huis hebt. Want je hebt er toch geen zin in dat je telkens over je schouder moet kijken, of je af moet vragen of je er wel alles aan hebt gedaan om jouw stulpje te beveiligen zodra je de deur achter je dicht doet? Daar hebben sommigen meer last van dan anderen, afhankelijk van de buurt waar ze wonen en hun sociale – en financiële – status. Maar dat betekent niet dat jij je laat leven. Integendeel, neem de controle over jouw doen en laten in eigen handen door voor beveiligingsapparatuur te kiezen die het je direct laat weten wanneer er iets gebeurt! Zo blijf jij altijd veilig, evenals de mensen in je directe omgeving.

Wordt er een inbraak gepleegd, breekt er een brand uit, is er sprake van overstroming of een gaslek? Dan weet jij dankzij je slimme apparatuur, die via wifi met je telefoon verbonden is, direct dat er moet worden ingegrepen. Zo kun je de hulpdiensten alarmeren en naar je huis sturen, zelfs al ben je er zelf niet!

We willen je er ook even op wijzen dat de beste apparatuur soms vereist is voor de optimale uitkering van je verzekering. Je moet namelijk kunnen bewijzen dat je er alles aan hebt gedaan om een ongeval te voorkomen en/of inbrekers te weren. Ga dus goed na wat in jouw geval de eisen zijn en zorg dat je er volledig aan voldoet.

Systemen

Hoe populair een merk ook is, je loopt altijd kans dat je een overcompleet pakket aan moet schaffen. Dat wil zeggen dat daar componenten in zitten die je al hebt geïnstalleerd of die jij in jouw situatie gewoonweg helemaal niet kunt gebruiken. Dat is mooi zonde van het geld, want dat leg je er wel gewoon voor neer! Maar wanneer jij enkel een buitencamera – of meerdere – aan wilt schaffen, plus de nodige recorders, dan moet dat gewoon kunnen. Al wat je daarvoor hoeft te doen is zorgen dat je met een betrouwbare aanbieder in zee gaat die jouw behoeftes met jou in kaart brengt. Op basis hiervan stellen jullie in overleg een pakket samen dat volledig bij jouw persoonlijke situatie aansluit!

Installatie

Hé, hebben we direct het sprongetje naar aansluiting gemaakt. Dit is vaak behoorlijk gemakkelijk. Zodra je het apparaat van jouw keuze hebt gemonteerd, hoef je het in de meeste gevallen alleen nog maar te verbinden met jouw wifi. Nu kun je via je laptop of smartphone altijd en overal checken hoe het er in jouw woning voor staat. Is er iets aan de hand? Dan gaat er een alarm af, waar jij uiteraard ook een notificatie van krijgt!
Er bestaan echter ook complexere systemen waar een installateur bij gehaald moet worden. Die mogen namelijk alleen aangesloten worden door een gecertificeerde monteur. Je bent er zo in ieder geval zeker van dat er op het gebied van montage niets te wensen over blijft en je krijgt je nieuwe systeem meteen uitgelegd. Want op experts kun je vertrouwen!

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: