Ga naar de inhoud

Zomervakantie? Kies Denemarken!

  • door

Wil je genieten van een heerlijke zomervakantie? Overweeg dan om naar Denemarken te gaan. Het is een prachtig land met veel activiteiten die je kunt doen. Twijfel je nog? Je leest hier waarom Denemarken een top vakantiebestemming is! 

Prachtige natuur 

Als je van natuur houdt dan is Denemarken dé plek om naartoe te gaan. Denemarken is vrij vlak, maar is een verborgen pareltje. Je kunt er een variërend landschap vinden. Zo kun je in het noorden een stuk woestijn vinden en je kunt er zelfs fjorden vinden! Ook heeft Denemarken prachtige eindeloze stranden. Deze stranden hebben prachtig blauw water en zijn wel duizenden kilometers lang. Je kunt er ook prachtige vakantiehuisjes vinden in het midden van de natuur. Zo heb je huisjes aan het strand en zelfs huisjes in de buurt van Legoland, ideaal voor de kinderen. 

Ijsjes en meer

Nee, geen ijsje. Wel ijs. In Denemarken nemen ze ijs erg serieus en dat is te zien. Je krijgt er reusachtige hoorns gevuld met zo’n 5 scheppen ijs. Daarnaast wordt er vaak een choco zoen er bovenop gedrukt met wat slagroom of geklopt ei. Ongeacht of het nou winter of zomer is, er staat altijd een rij Denen bij de ijswinkels. Ook spreken ze in Denemarken van fika en hygge. Hygge gaat over het leven en het genieten van de mooie momenten. Een moment hiervan is fika. Een fika momentje is te vergelijken met ons 4-uurtje. Een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers. 

Activiteiten

Naast de prachtige natuur en het heerlijke ijs zijn er ook eindeloze activiteiten te vinden. Zoals eerder genoemd is er voor de kinderen Legoland, maar dat is niet het enige dat Denemarken te bieden heeft. Er zijn zijn vele prachtige locaties die je kunt bezoeken. Zo is er het sprookjesachtige Frederiksborg kasteel. Dit kasteel heeft prachtige kasteeltuinen en is dicht bij de hoofdstad. 

Houdt je van dieren en attracties? Dan is Klampenborg the place to be. Dit is het hertenpark in de buurt van Kopenhagen. Er is een enorm bos met ruim 2000 herten. In het bos zit het pretpark Dyrehavenbakken. Dit is het oudste pretpark in de hele wereld! 

Zoals je ziet is er genoeg leuks te zien en te doen in Denemarken. Daarnaast is het de perfecte locatie om langs te gaan als je terug komt van een reis naar Zweden of Noorwegen. De perfecte plek om even op te laden en weer verder te gaan! Meer over de mogelijkheden in Denemarken vind je op deze website.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: