Ga naar de inhoud

Zo helpt een afvalcontainer je bij het scheiden van afval bij een verbouwing

Zo helpt een afvalcontainer je bij het scheiden van afval bij een verbouwing

Ben je klaar om je huis een make-over te geven? Of ben je al begonnen met klussen, maar heb je de hoeveelheid afval onderschat? Maak je geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou! Het is belangrijk om het afval tijdens een verbouwing op de juiste manier te scheiden. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om op te ruimen, maar het is ook beter voor het milieu. Bovendien kun je op de kosten besparen door goedkoop een puincontainer te huren. Hierdoor kun je efficiënt afval scheiden en jouw project binnen budget en op tijd afronden. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je huis de make-over waar je altijd al van hebt gedroomd!

Soorten afval bij je verbouwing

Alle doorgewinterde klussers weten: bij een verbouwing creëer je altijd meer afval dan je denkt. Je containers lopen al snel over met verpakkingsafval, grofvuil, houtafval, puinafval en stapels take-away dozen van al die keren dat je te druk bezig bent om te koken. En dan heb je natuurlijk nog groenafval, chemisch afval, e-waste en eventueel zelfs verontreinigd afval, zoals asbest.

Waarom afval scheiden belangrijk is

Aan het eind van je verbouwing wil je dat je huis er spik en span uit ziet. Uiteraard zonder rondslingerend afval. Door je afval te scheiden, bijvoorbeeld door een puincontainer te huren, kun je het effectiever en sneller wegbrengen of laten ophalen. Dit bespaart niet alleen tijd en geld; het zorgt er ook voor dat het beter hergebruikt of gerecycled kan worden. Hierdoor wordt je verbouwing ook minder belastend voor het milieu

Afval scheiden met een puincontainer

Een goed begin is het halve werk bij een verbouwing. En dit geldt zeker voor het regelen van je afvalverwerking. Bepaal voor je verbouwing wat jouw grootste afvalstromen worden. Aan de hand hiervan kun je puincontainers huren die hierbij passen. Zo zijn er specifieke puincontainers voor bouw- en sloopafval, grofvuil, groenafval en grondafval. Als deze aan het begin van je project al klaar staan, kun je het afval gelijk scheiden door het in de juiste afvalcontainer te doen. Dat scheelt een hoop tijd die jij weer in je huis kunt stoppen. De meeste verhuurbedrijven halen de container na de verbouwing weer op en zorgen dat het afval op de juiste, meest milieuvriendelijke manier verwerkt wordt. Win-win voor jou en de planeet! 

Goedkoop een puincontainer huren

Wil jij goedkoop een puincontainer huren? Bij Afvalcontainers Korevaar ben je aan het juiste adres! Ze bieden een breed scala aan afvalcontainers die perfect zijn voor de grootste afvalstromen tijdens een verbouwing. Of het nu gaat om bouwafval, puinafval, grofvuil of restafval, hier vind je de geschikte container.