Ga naar de inhoud

Zakelijk telefoneren op een duurzame manier, kan dat?

  • door

Steeds meer bedrijven willen duurzaam ondernemen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen noemen we dat. Maar kun je ook zakelijk telefoneren op een duurzame manier? Het antwoord is: Ja! Je kunt ook op een duurzame manier zakelijk telefoneren. We zien dan ook dat steeds meer ondernemers overstappen naar duurzame telefonie. Benieuwd hoe je dat doet? Kijk dan eerst eens naar jouw huidige telefoon. Werkt deze nog goed? Probeer hier dan zolang mogelijk mee te doen. Je kunt jouw huidige abonnement omzetten naar een zakelijk abonnement, zodat je als ondernemer toch profiteert van de voordelen. Heb je toch een nieuw toestel nodig en ben je benieuwd hoe je een duurzame keuze kunt maken? In dit artikel geven we je graag wat tips. 

Refurbished in plaats van nieuw

Als je een nieuwe, zakelijke telefoon nodig hebt, kies dan voor een refurbished smartphone in plaats van een nieuwe. Refurbished wil zeggen dat het toestel al een eigenaar heeft gehad. Het toestel wordt volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Pas wanneer het toestel door de controle is, krijgt deze de stempel “refurbished” en wordt het toestel weer opnieuw op de markt aangeboden. Nu zul je denken waarom dit duurzaam is. Dat leggen we je graag uit! Bij de productie van telefoons komen namelijk een hoop giftige stoffen vrij die slecht zijn voor het milieu. Ga jij zakelijk refurbished kopen, dan hoeft er voor jou geen nieuw toestel gemaakt te worden, waardoor je jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu. Hoe groter de vraag wordt naar refurbished, hoe minder de CO2 uitstoot, hoe beter het milieu!

Tweedehands in plaats van nieuw

Naast refurbished kun je natuurlijk ook kiezen voor een tweedehands toestel. Het enige nadeel bij tweedehands is dat het toestel niet gecontroleerd is. Je weet dus niet in welke staat het toestel zich verkeerd en of bijvoorbeeld de batterij nog naar behoren werkt. Bovendien heb je ook geen garantie op het toestel, terwijl je bij refurbished smartphones over het algemeen 24 maanden garantie hebt. Mocht er dus toch iets met de telefoon aan de hand zijn na verloop van tijd, dan kun je altijd beroep doen op het garantietermijn. Bij tweedehands telefoons heb je deze mogelijkheid dus niet. 

Een “eerlijke” telefoon

Er zijn ook aanbieders die telefoons verkopen die onder eerlijke omstandigheden geproduceerd worden. Het nadeel van deze zogenoemde “eco telefoons” is dat ze nog niet zulke goede recensies krijgen. Dat komt door de stelselmatige software problemen. Al verwachten wij dat snel opgelost wordt. Al met al zijn er dus genoeg keuzes die je kunt maken als ondernemer om zakelijk op een duurzame manier te telefoneren!