Ga naar de inhoud

Wil jij meer sfeer in huis? Creëer de gewenste ambiance met duurzame wanddecoratie!

  • door

Ontbreekt het in jouw woning aan de nodige sfeer? Dan raden wij je aan om hier iets aan te doen! Door je huis te voorzien van ambiance en comfort, die geheel naar jouw smaak en wens is ingericht, verhoog je jouw woongenot! Stel je voor dat je na een lange dag werken neer kunt ploffen op een heerlijk zachte bank en kunt genieten van een oase aan planten en andere decoratie. Je zult merken dat wanneer de sfeer en het comfort in je huis goed is dat je er met een meer ontspannen en gelukkig gevoel woont. Om dit te realiseren heb je diverse opties, zoals: meubelen, planten, verlichting, vloerkleden en wanddecoratie. In dit artikel zoomen wij in op de laatstgenoemde optie: wanddecoratie. Door je muren mooi aan te kleden kun je in één handomdraai zorgen voor meer leven in huis. Uiteraard moet dit wel op duurzame wijze gebeuren. Hiervoor heeft Walffelt dé oplossing gevonden: duurzame vilten wanddecoratie. Meer weten? Lees dan verder! 

Walffelt: duurzaamheid, functionaliteit en design

Kale muren stralen alles behalve warmte uit en daarom is het van belang om je muren op te fleuren met de nodige decoratie. Je kunt ervoor kiezen om je muren te behangen of te verven, maar je kunt ook kiezen voor een duurzaam alternatief. Wallfelt heeft duurzame wanddecoratie op de markt gebracht, waarmee je elke kamer van je woning kunt voorzien van de nodige sfeer. De wanddecoratie bestaat uit vilten wandpanelen gemaakt van polyester, waarvan 50% gerecycled is. 

De panelen zijn niet enkel duurzaam en voorzien van een mooi design, ze bieden ook nog enkele functionaliteiten in huis. Doordat de wanddecoratie van vilt is gemaakt wordt hinderlijk reflecterend licht geabsorbeerd. Hierdoor zien ze er aangenaam zacht en mat uit en geven ze elke kamer een warme en rustgevende uitstraling. Overigens is vilt een ademend materiaal en heeft het daardoor een gunstig effect op de luchtkwaliteit in huis. Dat is niet alles, want het neemt ook nog eens overtollig vocht op en laat dit op een later moment weer los. De luchtvochtigheid in je huis wordt dus gereguleerd door de wanddecoratie. 

Voor een ieder is er wat wils want de panelen zijn in veel verschillende kleuren beschikbaar. Kies je gewenste kleuren en maak van jouw wand een parel! 

Hoe duurzaam is Walffelt? 

Mooi wonen wil iedereen, maar dit moet natuurlijk wel op duurzame wijze gebeuren. Vandaar de vraag: hoe duurzaam is Wallfelt? Het antwoord op deze vraag is vrij duidelijk, namelijk zeer duurzaam. Zowel bij het fysieke product als bij de verpakking en verzending is de nodige aandacht geschonken aan duurzaamheid. 

Het product

Zoals je eerder hebt kunnen lezen bestaan de panelen van Wallfelt voor de helft uit gerecycled polyester. Het gemiddelde gewicht van een paneel is 300 gram. Dit houdt in dat er voor 150 gram gerecycled polyester is gebruikt, dit staat gelijk aan 15 lege plastic Coca-Cola flesjes van een halve liter. Doordat de helft van het product bestaat uit gerecycled materiaal wordt er 25% minder CO2 uitgestoten dan wanneer er geen gebruik gemaakt wordt van hergebruikte materialen. 

Het polyester dat gebruikt worden bij de productie van de wanddecoratie is zeer eenvoudig te recyclen, de panelen van Wallfelt zijn maar liefst 100% recyclebaar! Overigens is het zo dat gerecycled polyester over dezelfde kwaliteit beschikt als nieuw polyester. Door gerecyclede materialen te gebruiken zijn er minder fossiele brandstoffen nodig voor de productie van nieuw polyester. 

Wallfelt draagt bij aan een circulaire economie en aan het verminderen van de uitputting van de aarde doordat ze hun producten voorzien van hergebruikte materialen. Daar houdt het niet op, want hun missie is om de hoeveelheid gerecycled polyester in hun producten te verhogen. In de toekomst zal hun ecologische footprint hopelijk nog kleiner worden! 

Verpakking & verzending 

Om te bepalen of een product duurzaam is kijk je verder dan het fysieke product alleen, ook de wijze waarop het verpakt en verzonden wordt is van belang. In het geval van de wanddecoratie van Wallfelt wordt het in een golfkartonnen doos verzonden. De doos is op zodanige wijze ontworpen dat er geen loze ruimtes zijn die opgevuld moeten worden met opvulmateriaal van plastic. Geen milieuvervuilend opvulmateriaal en geen onnodige papierverspilling. Daarnaast is de doos zelf 100% recyclebaar, 100% biologisch afbreekbaar en ook nog eens gemaakt van milieuvriendelijk papier. Het karton waarvan de doos is gemaakt bestaat uit 77% gerecycled papier. 

Indien je jouw wanddecoratie bij Wallfelt besteld wordt het door PostNL netjes bij je afgeleverd, en dit is niet zonder reden. Er is gekozen voor PostNL als transportpartner omdat ze ambitieuze doelstellingen hebben als het gaat om duurzaamheid. In 2030 wil de transportgigant namelijk geheel uitstootvrij pakketjes bezorgen door heel de Benelux. 

Zoals je kunt lezen kun jij met behulp van de duurzame wanddecoratie van Wallfelt jouw woning voorzien van de nodige sfeer en wooncomfort. Als kers op de taart hebben ze ook een mooie regeling. Wil jij een nieuw kleurtje op de muur? Dan kun je jouw oude Wallfelt wanddecoratie inleveren. In ruil hiervoor krijg je 15% korting op je nieuwe aankoop!