Ga naar de inhoud

Wil je vloerisolatie installeren? Dit zijn de voordelen!

  • door

Energiebesparing is een belangrijk thema in de hedendaagse samenleving. Er zijn verschillende manieren om het energieverbruik in huis te verminderen, zoals het gebruik van LED-lampen, het verminderen van het waterverbruik en het aanschaffen van energiezuinige apparaten. Een andere manier om energie te besparen en de CO2-uitstoot te verminderen, is door het isoleren van de vloer. Vloerisolatie kan niet alleen helpen om het energieverlies in huis te verminderen, maar het kan ook leiden tot een verhoogd comfort, betere luchtkwaliteit en voorkoming van vochtproblemen. In dit artikel zullen we de voordelen van vloerisolatie bespreken en uitleggen waarom dit een verstandige investering is voor elke huiseigenaar die zijn of haar huis energie-efficiënter wil maken en de waarde ervan wil verhogen.

Verminderd energieverlies

Een van de grootste voordelen van vloerisolatie is dat het energieverlies kan verminderen. In oudere woningen kan er veel warmte verloren gaan door de vloer, vooral als er geen isolatie is geïnstalleerd. Het resultaat is dat je verwarming meer moet werken om het huis op de gewenste temperatuur te houden, wat leidt tot hogere energierekeningen en een hogere uitstoot van broeikasgassen. Met vloerisolatie kan je echter de warmte beter vasthouden, waardoor de verwarming minder hoog hoeft te staan om het huis op temperatuur te houden. Dit resulteert in een lagere energierekening en een kleinere ecologische voetafdruk. Hoe je buren energie besparen weten we natuurlijk niet, maar de kans is vrij groot dat zij gebruik maken van vloerisolatie. 

Verbeterd comfort en geluidsisolatie

Een ander voordeel van vloerisolatie is dat het het comfort van je huis kan verbeteren. Als je een koude vloer hebt, kan dit oncomfortabel aanvoelen en kan het niet fijn zijn om op blote voeten te lopen. Door isolatie te installeren, houdt je de vloer warmer en comfortabeler om op te lopen. Daarnaast kan vloerisolatie helpen om het geluid te verminderen dat van de ene verdieping naar de andere gaat. Dit kan vooral nuttig zijn als je huis houten vloeren heeft die vaak lawaai maken als mensen erop lopen. Met vloerisolatie kan je het geluid verminderen, waardoor je huis stiller en comfortabeler wordt.

Betere luchtkwaliteit en het voorkomt vochtproblemen

Een ander voordeel van vloerisolatie is dat het kan helpen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren. Een slecht geïsoleerde vloer kan vocht en schimmelproblemen veroorzaken, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals allergieën en ademhalingsproblemen. Door te investeren in vloerisolatie kan je deze problemen voorkomen, waardoor de lucht in je huis gezonder wordt.