Ga naar de inhoud

Welke vloer is geschikt voor mij?

  • door

Visgraat pvc vloeren zijn populair en wij begrijpen wel waarom. Een vloer met een visgraatmotief geeft je woning een prachtige en chique uitstraling, voor weinig geld. Waarom je zou moeten kiezen voor deze vloer? Veel mensen kunnen de authentieke en exclusieve uitstraling wel waarderen. De vloer heeft vele voordelen waaronder:

  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Erg stil, geen last van kraken
  • Waterbestendig en dus bruikbaar in de badkamer of keuken
  • Slijtvast en blijft lang mooi, weinig onderhoud nodig
  • Hele goede geluiddemper
  • Goedkoper dan een houten vloer
  • Niet van echt hout te onderscheiden

Hoe leg ik mijn visgraat pvc vloer?

Dit soort vloeren kunnen niet als klik pvc gelegd worden. Dit vanwege de verschillende klikverbinding op de kopse en lange kanten, waardoor je geen mooi visgraat motief krijgt. Het leggen van dit type vloer is wat lastiger dan bij de meeste vloeren. Je zou ervoor kunnen kiezen om hulp te vragen of een bedrijf in te huren die je het leggen uit handen neemt.

De prijs van vloerverwarming

In de winter kun je met deze vloer heerlijk genieten van vloerverwarming. Wel is het van belang dat je de juiste ondervloer hebt. Factoren die de kosten van vloerverwarming bepalen: het aanleggen, welke type je wilt, de grootte van de ruimte(s), de gewenste afwerking van de vloer en de moeilijkheidsgraad van de klus.

Profiteer ook in de zomer

Veel mensen denken dat je in de zomer niets heb aan vloerverwarming maar dit is niet waar. Koelen behoort namelijk ook tot de mogelijkheden. Met koud water in de verwarmingsbuizen maak je de vloer en de rest van je woning heerlijk koel. Met vloerverwarming kun je besparen op je energierekening, het is erg comfortabel en je zult minder last hebben van stofmijt.

Stroken of tegels?

Een pvc vloer kost iets meer dan laminaat maar is goedkoper dan een houten vloer. Duurzaam is deze vloer zeker en dit type gaat lang mee zelfs bij intensief gebruik. Je hebt de keuze uit stroken en tegels. Stroken lijken op planken van hout of laminaat en ze zijn flexibel. PVC tegels worden meestal gebruikt om de look van plavuizen na te bootsen. Denk bijvoorbeeld aan tegels die lijken op beton, keramiek, natuursteen of marmer.

Zelf leggen of uitbesteden?

Een PVC vloer kan worden vastgelijmd of geklikt. Klik PVC wordt zwevend gelegd, daarom heb je de juiste ondervloer nodig. Als je hebt besloten welke vloer je wilt en je van plan bent om het zelf te gaan leggen, dan is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat beton, plavuizen of een houten vloer ieder z’n manier van leggen heeft. Liever laten leggen? Diverse bedrijven bieden een legservice aan, waardoor de zorgen je uit handen wordt genomen.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: