Ga naar de inhoud

Wat zijn de voordelen van koffiepads?

  • door

Koffie is er in veel soorten en maten te vinden. Iedereen heeft weer een eigen favoriete koffiesoort. Misschien zijn koffiepads wel perfect passend bij jouw koffiewensen. Er zitten namelijk verschillende voordelen aan pads! Hoe dat zit? We lichten het toe in deze blog.

Gemak

De voornaamste reden om voor koffiepads te gaan: je kiest voor een stukje gemak. Je hoeft je immers nooit meer druk te maken om de verhouding van de hoeveelheid water en koffie, of de precieze zetmethode. Dit doet het apparaat waar je de pads in stopt voor jou! Je hoeft enkel het waterreservoir te vullen en op het knopje te drukken. Eenvoudiger kan het toch niet? Dat niet alleen: je koffie is ook nog eens snel klaar. In een paar seconden wachttijd staat er een vers bakje voor je klaar. Zo bespaar je tijd én moeite.

Veel keuze

Je hebt veel keuze wat betreft het assortiment van koffiepads. Zo kennen we natuurlijk allemaal de Senseo pads. Maar stop net zo goed koffie in een apparaat voor Senseo koffiepads die compatible is met het merk: op die manier is het aanbod nog een stuk groter. Van sterke koffie tot milde koffie, van koffie met tot zonder cafeïne – jij kent je smaak en wensen het best. De bijpassende koffie is er vast en zeker te vinden! Je kunt zelfs voor extra bijzondere smaken gaan, zoals koffie met chocolademelk erbij. Heb je dat al eens geprobeerd? Je houdt het drinken van koffie lekker gevarieerd met de mogelijkheid om zoveel smaken uit te proberen.

Goedkoop

Het drinken van koffiepads is relatief goedkoop. Er zijn nog goedkopere koffiesoorten, zoals filterkoffie, maar ook juist veel duurdere koffiesoorten. De keuze voor pads is dus ook nog eens goed voor de portemonnee! Zeker als je let op aanbiedingen of kiest voor compatible pads. Het voordeel aan pads is namelijk ook nog eens dat je ze langer kunt bewaren dan ‘gewone’ koffie, wat maakt dat je flink kunt inslaan bij een koffieaanbieding.

Smaak

Hoewel iedereen er natuurlijk een eigen mening over heeft, zijn er zeker veel mensen fan van de smaak van koffiepads. Het smaakt net weer wat anders dan bijvoorbeeld filterkoffie of espresso: kies vooral voor de smaak die jou het meest aanstaat. Het is in ieder geval het uitproberen waard! En de vertrouwde koffiesmaak is nog altijd gewoon aanwezig. Sterker nog, de recepten voor koffiepads zijn alleen maar verbeterd door de jaren heen. Dat proef je.

Precies genoeg koffie

Nog een voordeel: je zet precies genoeg koffie met koffiepads. De inhoud past immers altijd perfect in het kopje, of in twee kopjes als je koffie in meervoud zet. Zo hoef je geen koffie meer weg te gooien of op te drinken zonder dat je er nog trek in hebt, zoals bijvoorbeeld bij filterkoffie uit een koffiepot al sneller het geval is. Met name als je meestal toch gewoon voor jezelf alleen koffie zet, is dat een uitkomst. Je maakt een praktische keuze met koffiepads.