Ga naar de inhoud

Wat zijn de voordelen van droogbloemen voor in huis?

  • door

1. Ze zijn ultra-lang houdbaar

Ja, het is waar – als je ze goed verzorgt en als ze van goede kwaliteit zijn, kunnen droogbloemen tot meerdere jaren meegaan!

Voorbij zijn de dagen dat je een mooie bos verse bloemen op je eettafel hebt staan, om ze vervolgens binnen een week te laten verwelken.

Dit is zonder twijfel een game-changer, want dit maakt gedroogde en geconserveerde bloemen een betere investering voor geschenken, home decor of styling, of zelfs voor bruiloften en andere evenementen.

Om ervoor te zorgen dat je gedroogde bloemstuk zo lang mogelijk meegaat, bekijk je onze definitieve gids voor de verzorging van gedroogde bloemen.

2. Een geschenk dat blijft geven

Gedroogde bloemen zijn niet alleen super populair op dit moment, maar ze zijn ook een geweldig cadeau, een kleinigheidje dat veel waardering geeft.

Nu het steeds moeilijker wordt om degenen om wie we geven te laten zien dat we aan ze denken, zijn gedroogde bloemen die met één klik aan de deur van onze geliefden worden bezorgd, een revolutie.

In feite is bijna de helft van onze bloemstukken verkocht als cadeau voor anderen. Bloemen cadeau geven brengt zoveel vreugde voor zowel de verzender als de ontvanger. Niets brengt meer vreugde dan het zien van een prachtig bloemstuk aan jouw voordeur. En in plaats van dat je gulheid wordt vergeten, zijn ze een geschenk dat op de voorgrond van hun huis staat en de ontvanger er voortdurend aan herinnert dat je jarenlang aan hen dacht.

3. Super weinig onderhoud

We hebben allemaal wel eens opgewonden kruiden of kamerplanten gekocht, om er vervolgens achter te komen dat ze wegkwijnen als we vergeten zijn ze op tijd water te geven of te verpotten. Het laatste wat velen van ons vrezen toe te voegen aan onze overvolle agenda is iets anders waar we voor moeten zorgen en aan moeten denken.

Het mooie van droogbloemen is dat ze weinig onderhoud vergen. Kies je favoriete plek in huis en BAM daar heb je het, je mooie gedroogde bloemstuk is onderdeel geworden van het decor.

Water geven, verpotten, aarde of snoeien is niet nodig. En dan bedoelen we ook echt GEEN, anders maak je je bloemstuk kapot. Staar, bewonder en schep (een beetje) op over hoe geweldig je bewaarde bloemstuk is!

4. Waar voor je geld

Een van de grootste vragen die we krijgen is: waarom zijn gedroogde bloemen zo duur?

Hoewel de prijzen van gedroogde bloemen sterk variëren tussen leveranciers, kun je verwachten dat een bos bloemen aanzienlijk meer kost dan een bos verse bloemen. Als we het echter zo uitsplitsen, geeft dat een beetje perspectief:

Stel dat een verse bos bloemen €50 euro kost, maar 10 dagen meegaat, dan betaal je €5 euro per dag. Laten we daarentegen zeggen dat een gedroogd bloemstuk €100 euro kost, maar 2 jaar meegaat (dat is een understatement), dan betaal je slechts €0,14 cent per dag! Dus ja, in feite hebben gedroogde bloemen veel waar voor hun geld.

5. Verbluffend (spreekt voor zich)

Het spreekt voor zich, maar droogbloemen zijn werkelijk prachtig. Ze kunnen een saai ogende kamer opfleuren en karakter geven. Net als verse bloemen zijn gedroogde planten verkrijgbaar in vele vormen, kleuren en maten, met honderden unieke combinaties die je kunt maken.

Enkele van onze favoriete droogbloemen zijn gedroogde hortensia, Italiaanse ruscus, gedroogd pampagras, palmbladeren, eerlijke lunaria en hangende geconserveerde amaranthus. Elke dag vinden we nieuwe en unieke manieren om onze favorieten te schikken – de creatieve mogelijkheden zijn eindeloos!

6. Verbazingwekkende veelzijdigheid

Er zijn niet alleen zoveel unieke soorten en combinaties van gedroogde bloemen, maar de manieren waarop je ze kunt gebruiken zijn bijna eindeloos.

Enkele van onze favoriete manieren om gedroogde en geconserveerde bloemen te gebruiken zijn in arrangementen, boeketten, een krans, glazen stolp of een muur hanger van gedroogde bloemen. Er zijn ook tal van creatieve dingen die je kunt doen met gedroogde bloemen, zoals:

  • Bloemen persen en inlijsten
  • Afbreekbare bloemen confetti maken
  • Bloemen toevoegen aan je telefoonhoesje
  • Ze toevoegen aan badzout
  • Ze creatief ophangen in je huis.
  • Er komt echt geen einde aan het aantal manieren waarop bloemen kunnen worden gebruikt.

Dit zijn de vele voordelen die wij kennen over droogbloemen om je interieur op te frissen met bloemen. Veel succes met deze tips om je interieur nog mooier te maken!