Wat is een growlight?

  • door

Een growlight, ook wel kweeklamp genoemd, gebruik je voor het laten groeien van verschillende soorten planten. Met de juiste tinten en belichting kunnen planten beter groeien. De ene plant heeft meer behoefte aan meer blauw tinten maar de meeste hebben dit met rode tinten. Het wordt ook wel synthese genoemd. Je hebt ze in een losse lamp tot een complete verlichting set, waarbij de LED lampen het beste getest zijn.

De voordelen van LED growlight

Een LED growlight kweekverlichting is net als alle andere LED verlichting een energiezuinige variant van een lamp. Deze bespaart tot wel 50% op de energie kosten. Maar de opbrengst voor de planten is hierdoor ook groter waardoor ze soms zelfs korter hoeven te groeien. Wanneer je investeert in goede lampen of verlichting haal je dit er met gemak uit. Ook is het brandveilig en heeft het een lange levensduur. Zo kun je ze nog dichter op de plant zetten zonder brandgevaar.

De werking van Plasma growlights

Een plasma growlight zie je vaak bij boerderijen die gespecialiseerd zijn in de veeteelt. Veel mensen vergelijken het ook met een kunstmatige zon en zo komt de lamp ook over. Maar ook in de glastuinbouw wordt hier veel gebruik van gemaakt. Ook maakt hij enkel gebruik van infrarood verlichting waardoor hij voor veel planten geschikt is. Dit in tegenstelling tot andere growlights waar vaak gedeeltelijke ultra violet straling bij zit.

De special Inductie growlight soorten

Inductie growlights zien er uit als TL verlichting en hebben een oneindige levensduur. Ze geven wel minder warmte af omdat er geen gloeidraden of elektroden in zitten. De inductie bloeilampen hebben een lage temperatuur waardoor ze echt voor speciale projecten gebruikt worden. En de inductie groeilampen hebben juist weer een hogere temperatuur wat voor de meeste plantensoorten beter werkt.