Ga naar de inhoud

Waarom zijn gietvloeren zo populair?

  • door
gietvloeren

In Nederland beginnen ze in rap tempo van de ondergrond deel uit te maken: gietvloeren. Waar vroeger nog het vaakst gekozen werd voor PVC- en laminaatvloeren, begint de gietvloer beiden langzaam te vervangen. In deze soort vloer wordt de ondergrond door middel van een vloercoating voorzien van een dun laagje kunststof. Dit kan zowel epoxy als polyurethaan zijn. De gietvloer is op een manier vergelijkbaar met de vloeren van beton, aangezien beiden uiteraard gegoten worden. Maar waar de gietvloer vaak een warme en moderne uitstraling heeft, wordt beton nog wel eens gezien als kil en saai. Daarbij zijn gietvloeren ook bijzonder makkelijk te onderhouden en erg veilig in vergelijking met andere opties. Alle redenen voor de populariteit van gietvloeren lees je hier. 

De uitstraling 

De uitstraling van gietvloeren is erg goed te beïnvloeden. De kunststof die voor de vloeren gebruikt kan makkelijk worden gemanipuleerd, en is dus in verschillende kleuren beschikbaar. In tegenstelling tot beton, tapijt, steen of hout, die allen altijd een zelfde soort uiterlijk vertonen, kun je met gietvloeren dus alle kanten op. Daarbij komt kijken dat gietvloeren volledig naadloos zijn. Dit geeft ze een strakke en moderne uitstraling, maar maakt ze tegelijkertijd ook weinig afleidend en daarmee rustgevend. Dit alles maakt de gietvloer tot een vloer die zo goed als voor ieder huishouden geschikt is, en bij iedere woonstijl past. Natuurlijk blijven smaken altijd verschillen, maar je niet in de gietvloer verdiepen zou voor velen een grote misser zijn. Kijk bijvoorbeeld eens op Coatingvloer.nl voor inspiratie en voorbeelden van prachtige gietvloeren.

Veiligheid en onderhoud 

Door hun naadloosheid zijn gietvloeren ook erg makkelijk te onderhouden. Bij andere vloeren, die vaak naden of andere oneffenheden hebben, kan vuil als kruimels en haar altijd blijven plakken. Zelfs als je stofzuigt of flink dweilt heb je de kans achteraf nog steeds te bevinden dat het één en ander is blijven liggen. Bij gietvloeren is dit praktisch nooit het geval. Daarbovenop is de vloercoating die gebruikt wordt voor de gietvloeren ook nog eens waterbestendig en brandveilig. Die eerste betekent natuurlijk dat de kans op lekkages en waterschade chronisch wordt verkleind. Die tweede houdt in dat de gietvloer ook nog eens zorgt dat jouw woning veiliger is in geval van vuur. Zo’n gietvloer, wie wil dat nu niet?