Waarom kiezen voor zonnepanelen?

  • door

Er zijn steeds meer nederlanders die kiezen voor zonnepanelen. Niet alleen om de subsidies die er zijn voor een duurzamer huis. Maar ook om hun steentje bij te dragen aan een schoner en duurzamer milieu. Op de lange termijn kan je hiermee ook jezelf voorzien in energie waardoor je dus geen energieleverancier meer nodig hebt. Laat wel altijd een professional de zonnepanelen installeren.

Welke soorten zonnepanelen zijn er?

Je hebt verschillende soorten en maten zonnepanelen. We wonen immers niet allemaal in een groot huis waar er voldoende ruimte op het dak is. Denk bijvoorbeeld eens aan een caravan daar passen er maar 1 of 2 en daarom worden er ook kleinere zonnepanelen ontwikkeld van andere materiaalsoorten. Zo heb je o.a. dunne film zonnepanelen deze zijn opgebouwd uit dunne laagjes zonnecellen en zijn uiterst flexibel. Of wat dacht je van polykristallijn zonnepanelen deze zijn te herkennen aan de blauwe kleur.

De kracht van een zonnepaneel

Zonnepanelen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Zo bepaal je ook hoeveel stroom je wilt opwekken of eventueel wilt kunnen terugleveren naar een energiemaatschappij. Ja je hoort het goed je kunt er zelf nog geld aan verdienen wanneer je teveel stroom opwekt of stroom overhoud.Hoe groter jouw huis is hoe meer zonnepanelen je kwijt kunt. Maar er zijn ook diverse andere varianten waaronder de weiland zonnepanelen. Zo kun je wanneer je jouw grond niet  gebruikt inkomsten genereren d.m.v. zonnepanelen.

Een duurzame keuze

Zonnepanelen zijn een zogenaamde duurzame keuze. Want je ontlast niet alleen het milieu met de vermindering van de CO2 uitstoot. Maar ook voorzie je jezelf in de basisbehoefte door het opwekken van je eigen stroom. Hou je aan het einde van het jaar nog stroom over dan kun je er voor kiezen om dit te leveren naar een energiemaatschappij. Je ontvangt hiervoor dan een eerlijke prijs en zorgt er voor dat het percentage groene stroom van de energiemaatschappij stijgt. En via deze manier dragen dus meerdere mensen bij aan een beter milieu.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: