Waarom is thee gezond voor je? 3 redenen om meer thee te drinken!

  • door

Thee is gezond voor je! Het smaakt niet alleen geweldig, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen. Een van de grootste redenen om meer thee te drinken is dat het kan helpen bij gewichtsverlies. Thee drinken voor de maaltijd kan je eetlust verminderen en je sneller een voller gevoel geven, waardoor je tijdens het eetmoment minder eet. Je krijgt ook een boost antioxidanten van het drinken van thee, wat helpt je lichaam gezond te houden en vrije radicalen te bestrijden. Tenslotte zijn er veel studies die aantonen dat mensen die 3 tot 4 koppen groene of zwarte thee per dag drinken gezonder zijn dan mensen die helemaal niets drinken. Genoeg redenen dus om thee te drinken!

Welke theesoorten zijn gezond voor je? 

Er zijn veel verschillende soorten thee, maar sommige zijn gezonder dan andere. Groene thee en zwarte thee zijn de twee populairste theesoorten, en beide hebben veel gezondheidsvoordelen. Andere gezonde theesoorten zijn witte thee, oolong thee en pu-erh thee.

Hoeveel keer per dag moet je een kopje thee drinken?

Er is niet één antwoord op deze vraag, omdat ieders lichaam anders is. De meeste mensen vinden echter dat het drinken van 3 tot 4 koppen thee per dag voordelen heeft voor de gezondheid. Als je net begint, kun je het beste beginnen met 1 of 2 kopjes en zo verder werken. Als je eenmaal de juiste hoeveelheid hebt gevonden, blijf er dan bij!

Waar is groene thee goed voor? 

Er zijn veel gezondheidsvoordelen verbonden aan het drinken van groene thee, zoals het helpen bij gewichtsverlies en het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte. De gezondste vorm van groene thee is de vers gezette versie. Je zult niet dezelfde voordelen halen uit een fles groene thee die maanden of jaren op de plank heeft gestaan. “Matcha” is groene thee in poedervorm die kan worden toegevoegd aan smoothies of andere voedingsmiddelen, of kan worden gebrouwen zoals gewone groene thee.

Zet instructies 

Doe een theelepel matcha poeder in een kom. Voeg ongeveer twee ons heet water toe (niet kokend). Klop het mengsel tot het schuimig wordt. Geniet ervan!

Zwarte thee vs. groene thee

Groene thee en zwarte thee komen van dezelfde plant, maar ze worden anders verwerkt. Zwarte thee wordt gemaakt door de bladeren te fermenteren, waardoor het een sterkere smaak heeft dan groene thee. Groene thee wordt niet gefermenteerd, dus heeft het een lichtere smaak en minder cafeïne dan zwarte thee. Beide theesoorten bevatten antioxidanten, maar groene thee heeft meer antioxidanten dan zwarte thee. 

Tot slot is het natuurlijk belangrijk om theeglazen te hebben om de thee uit te kunnen drinken. Want, thee drinken is niet alleen gezond, maar het kan ook een hele ervaring zijn. Het hebben van mooie theeglazen draagt bij aan die ervaring.