Ga naar de inhoud

Waarom bestellen steeds meer Nederlanders hun wijn via internet?

  • door

We bestellen steeds vaker levensmiddelen online, om ze vervolgens binnen een dag thuis te laten bezorgen, zo ook wijn. De een doet het simpelweg omdat hij dan niet de deur uit hoeft, en geen zin heeft om te tillen met zware wijnflessen. De ander weet dat de kwaliteit van de wijn die is ingekocht door een wijnspecialist vaak over het algemeen beter is dan de supermarktwijnen. De wijnliefhebber is op zoek naar een exclusieve fles en profiteert van het ruime aanbod bij online wijnspeciaalzaken. Kortom iedereen heeft weer een andere goede reden om online zijn wijn in te slaan! 

In dit artikel lees je vier redenen waarom de populariteit van wijnwebshops de afgelopen jaren flink is toegenomen. 

Thuis aan de borrel is minstens zo gezellig

In de Corona-pandemie was het noodzakelijk om alternatieven te verzinnen voor uitgaan, toen de café’s hun deuren moesten sluiten. Mensen gingen thuis diners, feestjes en borrels organiseren en kwamen er achter dat je voor een gezellige avond niet de deur uit hoeft. Je nodigt fijn gezelschap uit, koopt een aantal goede wijnen in bij een gespecialiseerde wijn webshop voor een aantrekkelijke prijs, en die borrelplank of tapashapjes kun je ook net zo goed lekker zelf maken! Thuis borrelen scheelt bovendien in de portemonnee. En dat maakt de gemiddelde Nederlander blij. 

Complete beleving

De meeste mensen vinden het prettig om voordat ze een aankoop doen zoveel mogelijk te weten te komen over de wijn. Ga je online je wijn kopen, dan lees je het verhaal erachter. Over hoe en waar de wijn is opgegroeid, hoe lang en hoe hij eventueel is gerijpt, wat de smaken en geuren zijn van de wijn, maar ook hoe je de wijn het beste kunt combineren en reviews van hoe de wijn wordt beoordeeld. Deze uitgebreide informatie maakt dat je weet wat je koopt. Bovendien maakt het de totaalbeleving een stukje specialer als je weet waar je wijn vandaan komt.

Wijnen die de online speciaalzaken aanbieden zijn zorgvuldig geselecteerd door professionele wijnkenners
De online wijnspecialisten hebben vanuit een passie voor wijn hun webshops opgericht, dat zie je ook terug in de kwaliteit van het wijnaanbod. Bij de goede webwinkels zijn de wijnsoorten zorgvuldig geselecteerd door een groep professionele wijnkenners. Het ruime assortiment bestaat uit gerenommeerde kwaliteitswijnen. Juweeltjes die je bij de buurtsuper toch echt niet gauw tegenkomt!

Meer keuze

Het assortiment van de online wijnzaken is zeer uitgebreid ten opzichte van het aanbod in de fysieke wijnwinkels of supermarkten. Je hebt dus de keuze uit heel veel verschillende soorten rode, witte en mousserende wijnen, ook tot de meest exclusieve soorten. Je kunt bijna iedere wijn online wel vinden en het aanbod blijft groeien. Bovendien worden de voorraden bij de wijnwebshops snel aangevuld, waardoor je niet lang hoeft te wachten tot je favoriete wijn weer op voorraad is!