Ga naar de inhoud

Voor wie toe is aan vakantie

  • door
vakantiehuis huren

Toe aan vakantie? Wat dacht je van een huisje huren in Oostenrijk? Dit prachtige land is mooi om te bezoeken voor je wintersport, maar is ook in de zomer ontzettend leuk. Ga bijvoorbeeld naar Wenen of juist wandelen in de bergen. Er is genoeg te doen in Oostenrijk in alle seizoenen. Dat maakt het een mooie vakantiebestemming. En een bijkomend voordeel is dat het nog geen absolute trekpleister is voor toeristen. Je kunt dus redelijk ontspannen vakantie vieren in Oostenrijk.

Een vrijstaand vakantiehuis huren

Of je nu wel of niet naar Oostenrijk wil, een villa huren is misschien wel jouw ideale vakantie. En dat kan eigenlijk vrijwel overal. Zelfs in Nederland kun je een villa huren. Waar veel huisjesparken zogenaamde geschakelde huisjes verhuren – huisjes die direct aan elkaar staan, zoals bij veel woonhuizen ook het geval is, zijn villa’s juist vrijstaand. Je buren zitten dus niet aan de andere kant van de muur, maar een eind verderop. Je hebt dus geen last van elkaar, voldoende privacy en in een villa natuurlijk ook voldoende ruimte voor het reisgezelschap waarmee je op vakantie bent.

Groepsvakantie in een vakantiehuis

Als je twijfelt of een villa groot genoeg is, kun je ook overwegen om een groot vakantiehuis te huren. Een groot vakantiehuis is geschikt voor een groepsvakantie. Bijvoorbeeld voor een verjaardag, een bachelor feestje of een jubileum. Of gewoon omdat het leuk is om met je vrienden op vakantie te gaan. Groepshuizen zijn meestal geschikt voor een aantal van minimaal 10 of 12 personen. Er zijn ook groepshuizen voor groepen van 20 personen of meer. Daar zijn er minder van, maar je vindt ze desondanks overal in Europa.

Wat je ook zoekt

Voor ieder gezelschap en ieder reisdoel is er wel een vakantiehuis te vinden. Of je nu een groot vakantiehuis zoekt om met een groep te verblijven, of een knus huisje voor samen met je partner. Ook met het gezin of met de hond zijn er genoeg huisjes te vinden. Je hoeft alleen nog te bedenken waar je naartoe wil. Als dat nog te veel resultaten oplevert, kun je nadenken wat voor dingen je graag in je vakantiehuis zou willen hebben, bijvoorbeeld een ligbad of een vaatwasser.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: