Ga naar de inhoud

Verantwoordelijk genieten: duurzame zakelijke koffiemachines voor bedrijven

Verantwoordelijk genieten: duurzame zakelijke koffiemachines voor bedrijven

Duurzaam zakelijk ondernemen is een ambitie van steeds meer bedrijfsleiders. Of het nu bedrijfsleiders van zeer grote bedrijven zijn of kleine eenmanszaken, veel ondernemers proberen stappen te nemen om duurzaam te ondernemen. In dit artikel bespreken we een aantal tips om duurzame oplossingen te implementeren in je bedrijf. We hebben het over grote aspecten, zoals het onder de loep nemen van het energieverbruik. Maar ook kleine dingen die op termijn groot verschil kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een duurzaam koffieautomaat voor een bedrijf. Uiteindelijk helpt ook een kleine verandering heel veel namelijk. Let’s get started!  

Energieverbruik

Neem eens goed het energieverbruik van uw kantoor onder de loep. Wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor de energierekening is dit namelijk ook financieel voordelig. Staat bijvoorbeeld de verwarming tijdens de nacht ook aan? Dat is onnodig. Natuurlijk wil je niet dat al je werknemers in de kou zitten maar een graad lager helpt al veel op jaarbasis. Dit wordt nauwelijks opgemerkt door werknemers of ze trekken een trui aan.

Werkverkeer en thuiswerken

Veel werknemers maken gebruik van een auto. Dit is wel een van de meest vervuilende vormen van verkeer naar werk. Als ondernemer kun je duurzaam woon- en werkverkeer stimuleren door bijvoorbeeld een hogere reiskostenvergoeding te geven. Of kiezen voor energiezuinige leaseauto’s die je aan werknemers aanbiedt. Natuurlijk is er ook nog thuiswerken. Alhoewel voor de pandemie werkgevers vaak nog erg schuw waren, is het nu de norm geworden om in ieder geval flexibel werken aan te bieden. Een groot deel van thuiswerkenden is zelfs productiever thuis dan op kantoor volgens diverse onderzoeken. Zeker met technologieën zoals zoom en skype kun je gemakkelijk met collega’s overleggen vanuit huis. Het niet reizen scheelt natuurlijk gigantisch in uitstootgassen en is goed voor het milieu.  

Creëer een gezonde werkomgeving

Door het stimuleren van een gezonde werkomgeving worden werknemers gelukkiger, gezonder en productiever. Denk aan het hebben van planten op kantoor, ruimte om af en toe een wandeling te maken. Gezonde lunches helpen ook. Zorg natuurlijk wel voor een goede koffiemachine. Een koffiemachine zakelijk huren is zowel duurzamer als goedkoper dan een hele dure machine zelf aanschaffen. Maak ook van afval scheiden bedrijfsbeleid. Dit zijn allemaal goede implementaties om een bedrijf duurzamer te maken. De laatste tip die we in dit artikel willen bespreken is om te switchen van papier naar digitaal. Tegenwoordig is het in heel veel gevallen niet nodig om papier te gebruiken en kunnen zaken ook online gedaan worden. Print dus bewust.