Ga naar de inhoud

Van A naar B, doe het duurzaam!

  • door
elektrische scooter

Dagelijks reizen we met miljarden mensen van A naar B. Of het nu voor werk of plezier is, we zijn veel op pad. Jouw dagelijkse keuze qua vervoer heeft veel invloed op het milieu. Als we allemaal met onze benzineauto’s blijven reizen, dan is dit een grote vervuilende factor. Gelukkig zijn mensen steeds bewuster over hoe ze reizen. Steeds meer mensen gaan lekker op de fiets, gaan met de trein of carpoolen naar het werk. In dit artikel gaan wij in op diverse manieren over hoe jij duurzaam kunt reizen. Zo kun jij dagelijks een steentje bijdragen aan een groenere wereld.

Ga zoveel mogelijk op de fiets of te voet

Laten we direct twee vliegen in één klap vangen. Werken aan een duurzamere wereld en aan je eigen gezondheid! Het kan door zoveel mogelijk te fietsen of te lopen. Probeer niet gemakzuchtig te zijn en ga eens lekker fietsend naar je werk, of ga lekker lopend naar je vrienden of familie toe. Door lekker te bewegen werk je aan je fysieke gezondheid, maar ook aan je mentale gezondheid. Je kunt even lekker je hoofd leeg maken. Als kers op de taart werk je ook nog eens mee aan een groenere wereld. Vind je het saai om dit alleen te doen? Zoek een maatje om lekker mee te fietsen of te wandelen! Woont een collega dichtbij je? Vraag hem of haar om lekker mee te doen in je duurzame missie. Hoe meer mensen meedoen, hoe gezelliger en hoe groener!

Ga voor elektrisch! 

Woon jij niet op fiets- of loopafstand van je werk of sociale kring? Dan zijn er uiteraard nog vele andere groene opties die je kunt kiezen. Wat te denken van een nieuwe elektrische scooter of elektrische auto. Ben je wat slechter te been? Dan is een nieuwe scootmobiel ook een goede optie! Door te kiezen voor een elektrisch alternatief zorg je voor een stuk minder CO2-uitstoot. Elektrische vervoersmiddelen worden overigens steeds goedkoper, dus ook steeds toegankelijker voor iedereen. Daarnaast biedt dit type vervoer nog vele andere voordelen, bijvoorbeeld minder onderhoud dan bij vervoersmiddelen met een verbrandingsmotor. 

Ga samen op pad of kies voor het OV

Is het bovenstaande geen reële optie voor jou, dan kun je er altijd nog voor kiezen om te carpoolen of via het openbaar vervoer te gaan. Tegenwoordig zijn er vele abonnementen te vinden tegen scherpe tarieven waarmee je onbeperkt kunt reizen met vele OV-aanbieders. Of kijk rond in jouw dorp of buurt of er iemand dezelfde kant op moet als jij, wellicht kun je met diegene meerijden. Mocht je niet direct iemand kennen, geen nood! Je hebt diverse apps waar je mensen kunt vinden die ook willen carpoolen, zoals Toogethr, BlaBlaCar en TwoGo. 

We hopen dat je met deze tips inspiratie hebt opgedaan om groen te reizen! Heb jij meer tips over duurzaam reizen voor de redactie? Neem dan contact op met info@sustainableworld.nl

Bekijk hieronder een video van de goedkoopste elektrische scooter van Nederland: