Ga naar de inhoud

Tips voor een duurzamer kantoor

  • door

Stel, je neemt een kantoor, maar je wilt dit het liefst zo duurzaam mogelijk doen. Het kan dan best handig zijn om waar mogelijk bepaalde hoge kosten te voorkomen. Dit is echter veel makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak weet men niet waarop er bijvoorbeeld bezuinigd kan worden zonder dat dit ten koste gaat van andere dingen. Hieronder vindt je daarom enkele tips voor een duurzamer kantoor.

Laat niets in het stopcontact zitten

Wanneer je bijvoorbeeld Een laptop hebt opgeladen en de oplader niet het apparaat hebt gehaald, haal dan ook zo snel mogelijk de oplader uit het stopcontact. Vaak laten mensen de oplader in het stopcontact zitten voor de volgende oplaadbeurt. Het probleem is echter dat zelfs als er geen apparaat zit aangesloten op een oplader, de oplader energie kan verspillen. Dit is natuurlijk erg onnodig. Laadt daarom op wat je op moet laden, maar verwijder de oplader direct uit het stopcontact zodra je er klaar mee bent.

Kies voor refurbished apparatuur

Ook op het apparatuur op kantoor kun je efficiënt bezuinigen. Kiezen voor bijvoorbeeld een refurbished printer is hierbij een goede optie. Refurbished printers zijn vaak vele malen goedkoper dan nieuwe printers. Daarnaast hebben ze geen nadelen in vergelijking met nieuwe printers. Ze waren ooit kapot, maar ze zijn volledig gerepareerd en gecontroleerd door professionals. Vervolgens zijn ze terug in de schappen geplaatst. Met refurbished apparatuur is dus helemaal niets mis. Ook krijg je er vaak gewoon garantie bij. Wel zijn de apparaten dus een stuk goedkoper doordat ze al eens eerder zijn gekocht en vervolgens teruggestuurd zijn naar de fabriek.

Verwarming lager zetten

Vaak laat men de verwarming ook wanneer er niemand op kantoor is aan. Dit bijvoorbeeld zodat het lekker warm blijft zodra er weer aanwezigen zijn. Wanneer je echter aankomt op kantoor en de verwarming aanzet duurt het niet erg lang totdat de ruimte uit verwarmt. Het aan laten staan van de verwarming wanneer je afwezig bent is echter wel iets dat veel energie verbruikt. Met name als je kijkt over een periode van een jaar, dan kan het uitzetten van de verwarming op onnodige momenten erg veel kosten besparen. Probeer dus wanneer je afwezig bent de verwarming lager te zetten.