Ga naar de inhoud

Tips voor een duurzame slaapkamer

  • door

De slaapkamer moet een ruimte zijn van goede energie en gezondheid, aangezien slaap een van de belangrijkste factoren is wanneer we het hebben over welzijn. Maar sommige houdingen die we aannemen zonder het te beseffen, kunnen de gezondheid van het milieu belemmeren. Bovendien kan desorganisatie het gevolg zijn van stress en angst.

Om je te helpen jouw levenskwaliteit te verbeteren, hebben we dit artikel opgesteld met enkele tips om jouw kamer duurzamer en gezonder te maken. Kijk hier eens naar!

1. Breng de natuur in jouw kamer

Open de ramen en laat het natuurlijke licht jouw omgeving binnendringen om de lucht die er geconcentreerd was te vernieuwen. Zet ook in op planten om de lucht te zuiveren en het groen naar binnen te brengen.

De frisse zuurstof die door de fotosynthese producenten wordt uitgestoten en de vochtigheidsregeling van de plaats kunnen je helpen jouw zenuwen te kalmeren. Om nog meer voordelen te garanderen, kiest je voor soorten die bekend staan om hun ontspannende eigenschappen, zoals lavendel en aloë.

2. Investeer in duurzame accessoires

Als je overweegt jouw matras te vervangen, kies dan voor versies die bij de productie rekening houden met de natuur en die voordelen bieden voor het slapengaan, zoals hypoallergene en comfortabele materialen.

Het natuurlatex matras van unamatras.nl is een uitstekende optie voor mensen met allergieën. De natuurlijke eigenschappen van latex voorkomen de groei van bacteriën omdat het bestand is tegen de inwerking van warmte en vocht. Latex weert ook stofmijt en stof die ademhalingsproblemen zoals astma kunnen veroorzaken. Dekens en dekbedden van biologisch katoen zijn ook een goede oplossing en verstuivers van etherische oliën helpen een gezonde slaapatmosfeer te creëren.

3. Indirecte verlichting

Wit licht is het meest geschikt voor gebieden die veel helderheid nodig hebben. Ze zijn zeer geschikt voor kantoren, waar mensen zich moeten concentreren. Gele lampen zijn rustgevender en kunnen het best in slaapkamers worden geïnstalleerd. Indirecte verlichtingspunten kunnen ook helpen een rustgevende sfeer te scheppen, zoals lampenkappen bij het bed, die een gecontroleerde lichtsterkte hebben.

Als je de kamer gebruikt om te werken of te studeren, kies dan voor tafellampen. Ze geven genoeg licht wanneer je het nodig hebt. Gebruik ook altijd LED-lampen.