Ga naar de inhoud

Tips bij het huren van een afvalcontainer

  • door
Huren afvalcontainer

Het scheelt je veel tijd om een afvalcontainer te huren voor je bedrijf. In een wereld, die steeds duurzamer wordt, is het van belang om je afval goed te scheiden. En dit doe je het beste door meteen bij de bron te scheiden met aparte containers voor elke afvalstroom. Dit artikel geeft je een aantal handige tips, waarop je moet letten bij de huur van een container. 

Mag alles erin?

Tegenwoordig wordt steeds meer afval gescheiden. Hierdoor is het raadzaam om van tevoren er altijd op te letten welk afval in welke afvalcontainer mag. Vaak mag niet al je afval in slechts een container aangeboden worden. Alleen in bouwafvalcontainers en puincontainers mag je je afval gemengd aanbieden. Bij grotere klussen is het daarnaast ook goedkoper om je afval te scheiden.

Heb je een vergunning nodig?

Wanneer je slechts kort de afvalcontainer nodig hebt, dan is er meestal geen vergunning nodig. Toch is het raadzaam om bij je gemeente navraag te doen of je een objectvergunning nodig hebt, zeker wanneer je de afvalcontainer plaatst op publieke grond. Vraag een vergunning ruim aan, voordat je hem plaatst want het aanvraagproces kan gemakkelijk twee weken in beslag nemen. De beslissing van de gemeente om je een vergunning te geven, wordt gebaseerd op de afmeting van je afvalcontainer, de tijd dat je deze huurt en de overlast die de container bezorgt. Bij een container huren in Amsterdam of andere grote stad is het verstandig om te informeren bij de gemeente.

Maak hem niet te vol

Het is goed om je container goed te vullen, maar hij mag ook niet te vol zijn zodat deze een gevaar vormt voor voorbijgangers of de chauffeurs die hem komen ophalen. Een afvalcontainer mag gevuld zijn tot maximaal twintig centimeter boven de rand. Je afval moet daarbij stevig in de container liggen en er mag niks uitsteken. Houd je hieraan, want anders nemen de chauffeurs je container niet mee vanwege de verkeersveiligheid. 

Houd de tijd in de gaten

Je huurt je puincontainer in Amsterdam voor een bepaalde periode voor een betaald bedrag. Iedere week dat deze container langer op je adres staat, worden er extra kosten in rekening gebracht.