Ga naar de inhoud

Tip: varkensvlees groothandel met diervriendelijk vlees van Krull Varkens

Tip: varkensvlees groothandel met diervriendelijk vlees van Krull Varkens

Echt diervriendelijk varkensvlees bestaat niet, maar vlees dat komt van varkens met een beter leven wél. Als je op zoek bent naar dierhumaan vlees, kun je het beste kiezen voor een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees. Krull Varkens kunnen namelijk doen waar ze voor zijn gemaakt: lekker spelen en wroeten. In dit artikel vertellen we je graag meer over hun leefwijze, de stallen en natuurlijk over het vlees zelf.

Een varkens-waardig bestaan

Wil je diervriendelijk én duurzaam varkensvlees inkopen? Kies dan voor een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees. Krull Varkens mogen namelijk leven zoals de natuur het bedoeld heeft. Zo staan de sociale dieren altijd samen in een groep van 20 tot 30 varkens in een speciaal ontworpen stal. Deze stal biedt alles wat hun hartje begeert: ruimte, comfort, speelmateriaal zoals touw en hout, veel ramen voor voldoende daglicht, goede ventilatie, maar bovenal een dikke laag strooisel om heerlijk op te luieren en in te wroeten. Bovendien wordt er geen gebruik gemaakt van preventieve antibiotica en worden de varkens niet gecastreerd. Ze leiden een natuurlijk bestaan waardoor ze niet alleen gezonder maar ook gelukkiger zijn.

Gezonde varkens geven het lekkerste varkensvlees

Omdat Krull Varkens meer leefruimte hebben en vrij kunnen bewegen, worden ze actiever, hebben ze een hogere weerstand en ontwikkelen ze goed en gezond spierweefsel. Dit komt allemaal ten goede aan het vlees. Zo is het vlees steviger, heeft het een betere dooradering, is het fijner van structuur en bevat het minder vocht. Dit draagt bij aan de sappigheid, malsheid en smaak van het varkensvlees. Wat Krull Varkensvlees nog specialer maakt, is de unieke genetica van het ras. 99% van alle varkens behoren niet tot dit ras. Krull Varkens worden speciaal uitgekozen op moedereigenschappen, robuustheid, vitaliteit en vriendelijkheid. Zo ontstaat een gezond, natuurlijk varken.

En de boer doet nog meer!

Aan de basis van Krull Varkensvlees staat natuurlijk de boer. Naast het bieden van een fijn varkensleven doet hij of zij er ook alles aan om de ecologische voetafdruk te minimaliseren en de impact op het milieu te verminderen. Zo worden zoveel mogelijk regionale granen als voer gebruikt, wordt er voor groene energie gekozen en gaat de vaste mest naar akkerbouwers waar graan gekocht wordt, waardoor er een kringloop ontstaat. Ook ligt de focus op CO2 reductie, efficiënt watergebruik en het minimaliseren van afval.

Ken je deze diervriendelijke varkensvlees groothandel al?

Ben je op zoek naar een varkensvlees groothandel met Krull Varkensvlees? Overweeg dan eens om naar Wilms Vlees te stappen. Dit bedrijf staat garant voor diervriendelijk, hoogwaardig en vooral heerlijk varkensvlees met een groen productieproces.