Ga naar de inhoud

Sustainable met een refurbished iPhone

  • door

Refurbished iPhones zijn dé manier om bij te dragen aan sustainability. Ze zijn er in alle kleuren en maten en met een refurbished iPhone bespaar je ook nog eens tientallen euro’s. In dit blogartikel vertellen we je alles over refurbished iPhones en hoe het bijdraagt aan meer duurzaamheid.

Refurbished en sustainability, hoe dan?

Refurbished is een Engels woord voor ‘gereviseerd’. Het betekent dat de toestellen een eerder leven hebben gehad en opnieuw verkocht worden. Toch is er een verschil met tweedehands. Bij refurbished wordt er, in tegenstelling tot tweedehands, gecontroleerd onder te motorkap of de iPhones nog 100% correct functioneren. Omdat er bij een refurbished aankoop niet meer gegraven hoeft te worden naar een schaarse delfstoffen, draag je bij aan een lagere CO2-uitstoot en dus een schoner, duurzamer milieu. Bovendien bespaar je ook nog eens liters water dat nodig is voor de productie voor een nieuwe iPhone.

De kleurrijke topper uit 2018

Maar welke refurbished iPhone kan je dan het beste kopen? Dat ligt aan je voorkeuren. Je kan de iPhone XR refurbished kopen als je op zoek bent naar de goedkoopste, kleurrijke multimediamachine. Het toestel is gelanceerd in 2018, beschikt over een 6,1-inch LCD-beeldscherm en is, zoals de kop al doet vermoeden, in zes kleurrijke tinten verkrijgbaar. 

De premium topper uit 2018

Ben je zoekende naar meer premium hardware en specificaties? En is 6,1-inch iets te groot voor jou? Dan ben je met de iPhone XS refurbished op het juiste adres. Dit toestel is namelijk 5,8 inch groot, heeft een prachtig OLED-scherm en beschikt over roestvrijstalen randen. En even over dat OLED-scherm: de kleuren spatten ervan af. De iPhone XR en de iPhone XS delen echter wel dezelfde chip, dus op het gebied van snelheid doen ze niet voor elkaar onder.

De kleurrijke topper uit 2019

Behoefte aan een kleurrijke topper die net wat nieuwer is dan die van 2018? Dan is de iPhone 11 refurbished een zeer interessante keuze. Dit toestel lijkt veel op de iPhone XR, maar heeft een dubbele camera. Hierdoor maak je prachtige foto’s en kan je zelfs portretfoto’s schieten. Daarnaast beschikt deze kleurrijke topper over een nieuwere chip en is de accuduur ligt verbeterd

Conclusie

Met een refurbished iPhone ben je dus de duurzaam bezig. Je bespaart daarnaast ook nog tientallen euro’s vergeleken met nieuw. Let er alleen wel op dat je bij een partij koopt die over een keurmerk Refurbished beschikt. In dit geval ben je verzekerd van een kwalitatief sterk refurbished product en heb je standaard twee jaar garantie. Of je nou een iPhone XR, een iPhone XS of iPhone 11 koopt, met alle drie de keuzes heb je in ieder geval een ijzersterke iPhone in handen.