Ga naar de inhoud

Stimuleer de circulaire economie door je zakelijke hardware te recyclen!

  • door

Recyclen is iets wat al eeuwenlang gedaan wordt, maar nog nooit is het zo belangrijk geweest als nu. Zoals we hebben kunnen lezen in het laatste klimaatrapport gaat het zeer slecht met het milieu. De aarde warmt in een rap tempo op, met alle gevolgen vandien. Massaproductie met de daaruit voortvloeiende schadelijke stoffen draagt een aanzienlijke bijdrage bij aan milieuvervuiling. Door oude producten te recyclen of her te gebruiken kunnen we de vraag naar nieuwe producten verminderen en zodoende ook massaproductie terugdringen. 

In de zakelijke wereld wordt veel hardware gebruikt, denk hierbij aan: laptops, tablets, smartphones, routers of desktops. Zodra deze hardware niet meer wordt gebruikt verdwijnen ze vaak in opslagkasten of elders. Dit is zonde, omdat de hardware in zijn geheel of onderdelen ervan vaak nog hergebruikt kunnen worden. In dit artikel gaan we dieper in op IT-recycling: wat is het, wie kan het voor je uitvoeren en hoe wordt het gedaan? 

Wat is IT-recycling? 

Het doel van IT-recycling is om nog werkende IT-apparatuur zoveel mogelijk een tweede leven te geven. Indien apparatuur nog een bepaalde restwaarde vertegenwoordigd, dan wordt de data van de apparatuur zorgvuldig verwijdert en zal het nagenoeg in zijn geheel worden hergebruikt. Mocht apparatuur geen restwaarde hebben, dan zullen afzonderlijke onderdelen als reserveonderdelen worden ingezet. Is dit niet mogelijk? Dan worden grondstoffen zoals: ferro, non-ferro en edelmetalen gewonnen uit de onderdelen zodat deze opnieuw als grondstoffen kunnen dienen voor de productie van nieuwe hardware. Dit alles gebeurt met zoveel mogelijk oog voor het milieu, alle processen zijn zodanig ingericht om zo weinig mogelijk impact te hebben op het klimaat. 

IT-recycling door CTC IT Solutions 

Op oude hardware kunnen gevoelige gegevens staan, als je deze wilt recyclen wil je uiteraard een partner die hier uiterst professioneel mee omgaat. Kies daarom voor CTC IT Solutions. In dit bedrijf vind je een partner die een BLANCCO ITAD Gold partner is. Dit houdt in dat zij met Blancco-software werken voor de datavernietiging van de hardware. Deze software wordt wereldwijd als beste gewaardeerd en is zelfs goedgekeurd door de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Overigens kunnen zij, indien gewenst, datadragers on-site vernietigen met hun mobiele shredders. 

CTC IT Solutions beschikt over een groot scala aan certificeringen, zoals: ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, NEN 7510, NIWO Vergunning en DIN norm 66399 SO/IEC 2196. Alle activiteiten die zij uitvoeren rondom IT-recycling worden volgens de hoogste kwaliteitsnormen uitgevoerd. Zo zijn tevens alle werknemers WEEELABEX-gecertificeerd, wat inhoudt dat materialen verantwoord gescheiden en gerecycled worden. Als kers op de taart geniet je ook van korte en heldere communicatielijnen, zo weet je altijd waar je aan toe bent. 

Wat kan ik laten recyclen? 

Bij CTC IT Solutions kun je terecht met allerlei soorten hardware. In het overzicht hieronder zie je wat je kunt laten recyclen. Dus, neem eens een kijkje in je opslagkasten en check of jij nog hardware hebt liggen die jij een tweede leven kunt geven! Let op: het gaat hier enkel om zakelijke hardware. 

  • Computers en laptops (vanaf 10 stuks).
  • Tablets (vanaf 10 stuks).
  • Servers (vanaf 1 stuk).
  • Storage systemen (vanaf 1 stuk).
  • Smartphones (vanaf 10 stuks).
  • Switches en routers.