Ga naar de inhoud

Sla een duurzame slag op Black Friday en Cyber Monday

  • door
cyber monday

Als je aan duurzaamheid denkt, denk je niet direct aan Black Friday en Cyber Monday. Deze dagen staan bekend om de hoge kortingen en de volle winkelstraten. Televisies, laptops, telefoons, alles gaat goedkoop over de toonbank. Maar, ook op deze dagen kun jij een steentje bijdragen aan een groenere wereld. Hoe dan? In dit artikel geven wij je enkele tips waardoor jij op een duurzame manier mee kan doen aan Black Friday en Cyber Monday. 

Kies duurzaam vervoer

Laten we beginnen bij het begin. Hoe kom jij in de winkelstraat terecht? Ga je winkelen in je eigen dorp of stad, pak dan lekker de fiets of loop die kant op. Zo zorg je niet alleen voor minder vervuiling, het is ook nog eens goed voor je eigen gezondheid! Ga je naar een andere stad of dorp om koopjes te scoren, ga dan met het openbaar vervoer. Of, wellicht zijn er anderen uit je woonplaats die naar een leuke plaats gaan om te winkelen. Dan biedt carpooling een duurzame uitkomst.

Ga voor duurzame deals!

Kijk eens rond in je huis om te kijken of sommige apparaten aan verduurzaming toe zijn. Heb jij apparaten met een slecht energielabel? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze in te ruilen voor apparaten die wel een goed energielabel hebben. Wil je vervolgens een stapje verder gaan? Lever je oude apparaat dan in bij de Kringloop, of zet het op Marktplaats. Zo zorg je ervoor dat het apparaat een tweede leven krijgt. Win-win! 

Over tweedehands producten gesproken. Steeds vaker zie je ook winkels die tweedehands producten verkopen meedoen aan dagen als Black Friday en Cyber Monday. Kijk hier eens rond of je een leuke deal kan scoren! Zo geef je voor een prikkie een product een tweede leven. 

Koop online!

We hadden het eerder over het kiezen van duurzaam vervoer, maar een ander optie is online bestellen. Het kan zijn dat je liever niet met het openbaar vervoer gaat of dat je niet kunt carpoolen, dan bieden webshops de oplossing! Natuurlijk draagt een volle winkelstraat bij aan de ervaring, maar zeg nou zelf, lekker vanuit je luie stoel naar koopjes kijken is natuurlijk ook lekker. Het biedt ook voordelen: 

  • Je hoeft niet te wachten in rijen.
  • Je kunt gemakkelijk koopjes van diverse webwinkels vergelijken. 
  • Je kunt je Black Friday deals lekker laten thuisbezorgen, dus je hoeft de deur niet uit. 

Wil je het helemaal duurzaam aanpakken? Kies er dan voor om je pakketje af te laten leveren op een afhaallocatie. Zodoende kan de bezorgdienst meerdere pakketten op één locatie afleveren en hoeft de bezorgdienst niet deur-tot-deur. Dit scheelt weer enkele tripjes met de bezorgbus en dus voor minder vervuiling! 

Zo zie je maar dat dagen als Black Friday en Cyber Monday ook op een milieuvriendelijke wijze gevierd kunnen worden! Wil je meer duurzame tips? Lees dan meer van onze artikelen!