Ga naar de inhoud

Scooter kopen? Kies elektrisch!

  • door
elektrische scooter

Ben jij van plan om binnenkort een scooter te kopen? Overweeg dan om een elektrische scooter te kopen. Er is steeds meer aanbod in deze voertuigen en met een goede reden ook. Er zijn veel voordelen van het gebruiken van een elektrische scooter. Meer weten? Lees snel verder! 

Duurzaam

Elektrische scooters, net zoals andere elektrische voertuigen, zijn een stuk milieuvriendelijker en duurzaam. Doordat deze scooters op elektriciteit rijden, veroorzaken ze geen CO2 uitstoot tijdens het rijden. Zo draag je ook meteen bij aan het verminderen van CO2 uitstoot. Het is natuurlijk niet 100% groen, want er komt nog wel wat vervuiling kijken bij het maken van de scooters. Wel is dit een stuk minder dan de normale scooters. Ook moet je rekening houden met het opladen van de scooter accu. Als je dit niet doet met groene energie, is het ook een stuk minder duurzaam. 

Goedkoop 

Eén van de grote voordelen van een elektrische scooter is dat het een stuk goedkoper is dan een normale scooter. Voor normale scooters wordt er namelijk gewoon benzine gebruikt. De kosten hiervan kunnen al snel veel oplopen. Elektriciteit daarentegen is een stuk goedkoper. Het opladen van een elektrische scooter is bijna 8 keer zo goedkoop als het bijvullen van het brandstof van een normale scooter. Zo bespaar al veel kosten. 

Nog een reden waarom elektrische scooters goedkoper zijn: ze hebben weinig onderhoud nodig. Bij een normale scooter moet je al veel onderhoud verrichten. Denk aan het verversen van olie, het vervangen van een bougie of een luchtfilter schoonmaken. Je kunt zo de hele dag bezig zijn. Het kost echter niet alleen tijd, maar dus ook veel geld als je nieuwe onderdelen nodig hebt. Bij een elektrische scooter is dit gelukkig niet het geval. Deze maakt namelijk gebruik van een elektromotor. Deze heeft weinig onderdelen en heeft daardoor ook weinig onderhoud nodig. 

Nog wat voordelen 

Andere voordelen van een elektrische scooter zijn dat ze vrij stil zijn. Geen luide geluiden of van die herriemakers. Nog een groot voordeel is dat je geen opstartproblemen hebt. Geen ruzie met de scooter in de kou of de regen! Ten slotte zijn elektrische scooters ook overal toegestaan. In sommige steden zijn er ‘milieuzones’. Hier mogen motorvoertuigen niet komen, mits ze milieuvriendelijk zijn. Met een elektrische scooter hoef je je hier dus geen zorgen over te maken! 

Al met al is het niet alleen voordeliger om een elektrische scooter te kopen, maar ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: