Ga naar de inhoud

Rijd jij elektrisch? Kom meer te weten over een laadpaal thuis

  • door

Nederlanders stappen steeds meer over van een benzine auto naar een elektrische auto. Het aanbod qua elektrische auto’s wordt steeds groter en er komen steeds meer betaalbare elektrische auto’s bij. Dat is een reden van de opkomende populariteit van elektrisch rijden. Maar, Nederlanders willen ook steeds duurzamer leven. Gelukkig maar, want ons klimaat kan wel een steuntje in de rug gebruiken. Het overstappen van een benzine auto naar een elektrische auto brengt een aantal belangrijke veranderingen met zich mee. Eén van de belangrijkste veranderingen is dat je niet meer naar het tankstation hoeft om te tanken, maar dat je je auto kunt opladen bij een laadpaal. Deze staan op vele plekken door heel Nederland, maar je kan ook kiezen voor een laadpaal thuis. In dit artikel gaan we dieper in op een laadpaal voor thuisgebruik. 

Wat zijn de voordelen van een laadpaal voor thuis?

Wanneer je een laadpaal bij je thuis hebt staan geniet je van vele voordelen. Wij hebben de drie belangrijkste redenen hieronder voor je op een rij gezet.

Effectief en eenvoudig 

Laadpalen zijn overal te vinden in Nederland. Langs openbare wegen, bij tankstations of bij parkeerplaatsen. Indien je geen eigen laadpaal hebt moet je dus altijd naar een externe locatie om je auto op te laden. Dit kan erg onhandig zijn, omdat je moet rijden om op te laden en omdat het opladen even kan duren. Je staat dan een tijdje stil op een externe locatie. Wanneer je een laadpaal bij je thuis hebt kun je je auto ‘s nachts aan de lader leggen. Super handig. 

Voordeliger 

De tarieven voor het opladen van je auto verschillen per keer als je moet opladen bij een externe laadpaal. Het fijne aan een laadpaal thuis is dat je elke keer hetzelfde tarief betaald. Je bent in de regel goedkoper uit als je je auto thuis oplaadt. Wanneer je zelfvoorzienend bent qua stroom, omdat je bijvoorbeeld zonnepanelen hebt, dan tank je al helemaal goedkoop. 

Waar moet je op letten wanneer je een laadpaal voor thuis koopt?

Het kopen van een laadpaal voor thuis is een proces waarbij je aan veel zaken moet denken. Veel factoren zijn van belang voor het maken van de juiste keuze. Om je een duwtje in de goede richting te geven hebben wij een aantal zaken opgesomd waaraan je moet denken. Als je advies op maat wilt raden wij je aan om eens contact op te nemen met de specialisten van laadpaal-outlet.nl. Zij kunnen je helpen bij het maken van de perfecte keuze. 

  • Wat is het model en merk van je elektrische auto? 
  • Waar dient de laadpaal geplaatst te worden? 
  • Heb je een voorkeur qua merk?
  • Moet de meterkast aangepast worden zodat de laadpaal kan functioneren? 
  • Heb je behoefte aan een laadpaal die 1-, of 3-fase laden ondersteund? 
  • Moet de laadkabel vast zitten aan de laadpaal? 
  • Wil je een eenvoudige paal of juist een laadpaal met allerlei slimme toepassingen? 

Naast de bovenstaande factoren zijn er nog vele andere zaken waaraan je kunt denken bij het kopen van een laadpaal voor thuis. Laat je altijd goed adviseren voordat je een keuze maakt.