Ga naar de inhoud

Plantaardige alternatieven voor eiwitshakes

  • door

Ooit heb je ervoor gekozen om geen dierlijke producten meer te nemen. Je hebt vaarwel gezegd tegen vlees, vis, maar ook tegen zuivel en eieren. Voor alles heb je plantaardige alternatieven kunnen vinden. Je voelt je er goed bij en je bent ervan overtuigd dat je meehelpt om een duurzame en diervriendelijke maatschappij te creëren. Ga hier vooral mee door. Ga ook vooral door met trainen, sporten en gezonder leven. Je hoort van veel kanten dat jij als veganist je voeding moet aanvullen met supplementen. Klopt dit en kunnen supplementen met vegan protein je echt veel voordeel brengen?

Wanneer kan je lichaam ondersteuning van een eiwitshake gebruiken?

Je weet van jezelf dat je genoeg plantaardige eiwitten tot je neemt. Je eet gevarieerd en met een goed veganistisch kookboek op je aanrecht weet je elke maaltijd niet alleen diervriendelijk en gezond te houden, maar ook bijzonder smakelijk. Onder normale omstandigheden zul je weinig tot geen risico lopen op een proteïnetekort. Als je echter net een tijd ziek bent geweest, een ongeluk hebt gehad of een vervelende blessure hebt opgelopen, verandert dit de zaak. Dan heeft je lichaam extra behoefte aan bouwstoffen, om te kunnen herstellen en het oude niveau terug te krijgen. Moet je dan meer gaan eten? Dit is niet altijd even verstandig. Je kunt je voeding ook verrijken met vegan protein, zodat je per maaltijd extra eiwitten binnenkrijgt.

Waarop moet jij als veganist speciaal letten?

Mensen zijn niet van nature 100% vegetarisch of veganistisch. Wij zijn alleseters, wat betekent dat we het beste functioneren als we naast plantaardig ook dierlijk voedsel eten. Veganisten weten dit te omzeilen, maar moeten vaak wel goed op de samenstelling van hun maaltijden letten. Stoffen als creatine, bepaalde vitamines en de juiste concentratie aminozuren in eiwitrijk voedsel, zijn en blijven aandachtspunten. De kans dat jij als veganist een tekort oploopt, is gewoon groter. Dit is gemakkelijk te ondervangen door je voeding te verrijken met vegan protein en creatinerijke supplementen. Koop je ze online bij een betrouwbare leverancier dan mag je erop vertrouwen dat ze zonder dierenleed zijn geproduceerd en voor 100% afkomstig zijn uit plantaardige bronnen. Dat is exact wat jij van een supplement, geschikt voor veganisten, verwacht.

Eiwitshakes en snacks met vegan protein

Er zijn ook andere verantwoorde eiwitrijke snacks. Van deze snacks kun je ook volledig vegan versies bestellen. Wil je je voedsel verrijken met eiwitten, denk dan ook zeker aan een shake met vegan protein. Vegan protein koop je in poedervorm, zodat je het makkelijk kunt doseren. Vegan protein in poedervorm bevat geen toegevoegde suikers en is laag in calorieën. Dat maakt het ook geschikt voor mensen die spieren willen opbouwen en tegelijkertijd willen afvallen. Los je vegan protein poeder op in vruchtensap of water en je krijgt een gezonde, 100% plantaardige en eiwitrijke shake. De smaak is bijzonder goed en de smaakstoffen zijn uiteraard natuurlijk en volledig plantaardig. Je krijgt het beste resultaat als je een tot drie shakes per dag neemt, waarvan eentje na je training, zodat je lichaam optimaal kan herstellen van zijn inspanning.