Overnachten op de mooiste plekjes in Nederland? Het kan ook duurzaam!

  • door

Doorgaans hebben we allemaal een drukke agenda die gevuld is met werk, sociale contacten, het gezinsleven, sport en hobby’s. Heb jij het de afgelopen tijd ook druk gehad en wil je graag lekker ontspannen? Kies er dan voor om er even tussenuit te gaan. Velen kiezen ervoor om het lekkere warme weer van Spanje of Griekenland op te zoeken, maar om echt tot rust te komen adviseren wij je om niet voor de drukke boulevards te kiezen maar voor een bijzondere en duurzame overnachting in eigen land. Denk aan een duurzame B&B in een oud stadje of een duurzaam vakantiehuisje omringt door rustgevende en prachtige natuur. Hier word je niet wakker door de schreeuwende toeristen, maar door de zingende vogels. Meer ontspannen wakker worden dan dat wordt het niet! 

Op de nieuwe website ECO logies staan allemaal duurzame vakantiewoningen en B&B’s, dat scheelt jou weer zoeken! 

Saenliefde

Als eerste op de lijst: Saenliefde. Dit is een bijzondere B&B die gevestigd is in een pakhuis dat stamt uit 1680. Het is van origine gebouwd voor de opslag van oliezaad voor de toenmalige naastgelegen molen en daarna voor de stoomoliefabriek de Liefde. Vandaag de dag is het erfgoed en volledig duurzaam verbouwd. Voor een bijzondere overnachting ben je hier aan het juiste adres! Niet alleen het pand is mooi, maar ook de omgeving mag er zijn. Het heeft een ruime tuin met genoeg plekjes waar je heerlijk kunt vertoeven. Ook vind je in de omgeving goede restaurants, mooie terrassen, leuke winkels en prachtige fiets- en wandelroutes. Oftewel, de ideale plek om heerlijk te ontspannen! 


Deze duurzame B&B is volledig geïsoleerd om zo te zorgen voor een minimum aan warmteverlies. Zowel het pand als het water worden verwarmd door middel van een warmtepomp. De elektriciteit wordt gewonnen met behulp van zonnepanelen. Daar houdt het niet op wat betreft duurzaamheid. Het ontbijt is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens duurzaam. De producten worden namelijk lokaal ingekocht. Als kers op de taart kun je jouw elektrische auto hier ook opladen, want er is een laadpaal aanwezig.

Kreeksuite 

Wil jij overnachten op een mooi plekje aan het water? Dan is de Kreeksuite een geschikte keuze voor jou! Deze duurzame vakantiewoning is gelegen aan het prachtige Veerse Meer. In de omgeving is er genoeg te doen voor jong en oud, zo is er een buitenzwembad, een waterspeeltuin, een supermarkt, restaurants, winkels en mooie dorpen. Ook hier komen wandelaars en fietsers volledig tot hun recht, want er zijn uitstekende routes te vinden. 

De Kreeksuite is een duurzaam tiny house waar je van luxe kunt genieten op een verantwoorde manier. Het huisje is namelijk volledig circulair gebouwd. Door de mooie grote glasgevel komt er voldoende licht en warmte naar binnen, de natuurlijke isolatie zorgt ervoor dat deze warmte uitstekend wordt vastgehouden. Ook in het koudere seizoen blijft de warmte behouden, want het glas bestaat uit triple glas. Na elk verblijf wordt het huisje schoongemaakt met natuurlijke schoonmaakmiddelen en het afval wordt netjes gescheiden. Qua duurzaamheid is hier aan alles gedacht, want we kunnen nog wel even doorgaan. Maar dat is niet het enige waar goed aan gedacht is, ook comfort en gemak vind je terug in dit prachtige en duurzame vakantiehuisje. 

De Groene Bollenschuur 

Wil je voor de échte Nederlandse ervaring gaan? Kies dan voor De Groene Bollenschuur. Deze luxueuze B&B vind je terug tussen de bollenvelden, wat is er nu meer Nederlands dan dat? Deze locatie is geschikt voor een zeer uiteenlopend gezelschap. Het beschikt namelijk over 5 kamers met ieder hun eigen badkamer, 2 badkamers hebben een ligbad. Ook is er een kamer die geschikt is voor iemand met een lichamelijke beperking. De B&B bestaat uit twee gebouwen die worden verbonden door een moderne grote kas, dit zorgt voor een prachtig aanzicht. De aanwezige bollenschuur is maar liefst 120 jaar oud en is dusdanig mooi verbouwd dat het nu als gemeentelijk monument is benoemd. 


Vanuit de kamers en het terras kun je de befaamde Keukenhof net zien liggen. Omdat De Groene Bollenschuur centraal in de randstad ligt is er uiteraard genoeg te doen: van leuke stedentrips tot mooie wandel- en fietsroutes. Qua duurzaamheid is er ook genoeg om te vertellen. De verbouwing van de bollenschuur is zo circulair mogelijk uitgevoerd. Oude dakpannen zijn opnieuw gebruikt en van het oude hout zijn mooie tafels gemaakt. Het pand is sterk geïsoleerd en voorzien van een warmtepomp en van zonnepanelen. Voor de inrichting van het duurzame hotel zijn veel tweedehands meubelen en apparatuur gebruikt. Ook worden er zo weinig mogelijk wegwerpmaterialen en eenpersoonsverpakkingen gebruikt. Duurzaamheid, comfort en een onvergetelijke ervaring gaan hand in hand bij De Groene Bollenschuur!