Ga naar de inhoud

Overheerlijk je vakantie vieren in de natuur? Natuurlijk wel!

  • door

Vele van ons hebben doorgaans een volle agenda. Werk, sociale contacten, sport, hobby’s en het gezinsleven vullen onze dagelijkse planning. Heb jij een drukke periode achter de rug en kun jij wel wat welverdiende rust gebruiken? Maak dan wat ruimte in je agenda voor een overheerlijke vakantie. Nu kun je ervoor kiezen om de mooie stranden van Griekenland of de gezellige boulevards van Spanje op te zoeken. Maar, niet iedereen komt lekker tot rust in deze bruisende toeristische trekpleisters. Wat jij nodig hebt is een huisje omringt door de rustgevende en prachtige natuur. Wakker worden door het gezang van de vogels en gaan slapen onder het maan- en sterrenlicht. Veel rustgevender dan dat wordt het bijna niet! Tegenwoordig zijn er vele verschillende natuurhuisjes die je kunt huren. In dit artikel hebben wij een aantal opties voor je uitgelicht. 

Geniet verantwoord in een duurzaam tiny house 

De afgelopen jaren hebben de tiny houses een opmars gemaakt betreft populariteit. Deze kleine maar fijne huisjes zijn ontstaan uit het idee om minder te consumeren en slechts te gebruiken wat je nodig hebt. Tegenwoordig zijn de tiny houses ook te huur en kun je er je vakantie op knusse wijze vieren. Ondanks het geringe formaat van de huisjes zijn ze wel praktisch en ook nog eens beregezellig! Als kers op de taart zijn ze doorgaans gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Van een vakantie in een tiny house wordt niet alleen jij blij, maar ook het milieu! 

Voor een ieder is er een passende accommodatie te vinden. Je kunt namelijk een natuurhuisje huren aan het water, in het bos, dichtbij een mooi dorp of een gezellige stad, op een vakantiepark of juist niet, in de polder, aan zee en zo heb je nog meer opties om uit te kiezen. Los van locatie zijn er ook andere kenmerken waarop je een tiny house kunt uit beoordelen: zoals het toestaan van huisdieren of de wijze van energievoorziening. 

Het aanbod van tiny houses is door heel Nederland verspreid. Van de prachtige Sallandse Heuvelrug tot aan de indrukwekkende Veluwe. Ontdek al het pracht en praal dat ons mooie land te bieden heeft. 

Iets bijzonders doen? Kies voor een originele overnachting

Soms wil je een speciale accommodatie, bijvoorbeeld omdat je wat bijzonders wilt doen voor je partner. Om je relatie te vieren wil je iets huren waar je het later nog vaak over zult hebben. Wij hebben een aantal bijzondere plekken voor je uitgelicht waar jij een onvergetelijk verblijf kunt beleven. 

Boomhut

Ja, je leest het goed. Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om te overnachten in een boomhut. Bij een boomhut denk je misschien aan de hut die je vroeger als kind maakte, maar de opties die je tegenwoordig hebt overstijgen je kinderlijke creatie hoogstwaarschijnlijk. Je hebt keuze van een knusse hut tot aan compleet uitgeruste luxe suites. Voor elk gezelschap is er wel een passende boomhut te vinden, zelfs voor gezinsuitjes of vriendengroepen. Geniet van de rust, comfort en de romantiek die een boomhut met zich meebrengt. 

Pipowagen 

Heb jij hoogtevrees en slaap je liever niet in een boomhut? Geen zorgen, er zijn nog genoeg andere speciale plekjes waar jij een bijzondere overnachting kunt ervaren. Ontsnap even aan de dagelijkse sleur van het leven door in een pipowagen te overnachten. Deze accommodaties zijn ook steeds meer in trek en dat is niet zonder reden. De huisjes zijn knus, praktisch en hebben een romantische uitstraling. Vaak zijn de wagens geverfd in vrolijke kleuren en voorzien van opgewekte designs. Voor het huren van een pipowagen hoef je niet in ons eigen land te blijven, zo kun je ook een uitstapje maken naar Duitsland, Frankrijk, Spanje, België of Hongarije. 

Yurt

Waan jezelf een nomade door te overnachten in een van origine Mongolische yurt. Van de buitenkant zien deze ronde tenten er zeer authentiek uit en van de binnenkant is het een oase van rust. De binnenkant van de Yurt is doorgaans gemaakt van hout, wat het een sfeervolle uitstraling geeft. Ondanks dat het een tent is kun je er vrijwel in alle seizoenen in overnachten. Door de dikte van het stof is het zelfs met een laag sneeuw nog goed vertoeven in de tent. Sommige Yurten zijn uitgerust met traditionele meubels en met een houtkachel. Naast een bijzondere overnachting krijg je ook nog eens een stukje inzicht in de traditionele Mongoolse cultuur. 


Heb jij tips betreft het vieren van de vakantie in de natuur? Stuur jouw gouden tip in naar de redactie via info@sustainbleworld.nl. Wie weet staat jouw gouden tip straks in dit artikel!