Ga naar de inhoud

Op een duurzame manier een nieuwe telefoon kopen

  • door
refurbished

Het kopen van een nieuwe telefoon kan een hele uitdaging zijn. Je moet op tal van zaken letten in de jungle die we mobiele telefoons of smartphones noemen. Het kopen hiervan is dan ook vaak een proces van weken. Uiteindelijk maken genoeg mensen, naar mijn mening, uiteindelijk nog steeds de verkeerde keuzes. Dat is natuurlijk zonde. Door middel van een goed proces en de juiste vragen stellen kun je namelijk op een constructieve manier een nieuwe telefoon uitzoeken. Hoe je dat het beste kunt doen? Dat leg ik je uit in deze blog. Uiteraard is het uiteindelijke doel dat je jaren met je telefoon kunt doen, zodat je niet elke 2 jaar een nieuwe telefoon hoeft te kopen. Dat zorgt uiteraard voor minder vervuiling. Welke stappen neem je bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon? 

Bedenk een budget 

Super belangrijk, een budget. In de wereld van de smartphones is er keuze in overvloed. Logischerwijs ga je dus nogal snel iets teveel uitgeven. Het is namelijk super verleidelijk om net voor die iets betere telefoon te kiezen. Doe dit niet. Spreek een budget met jezelf af en hou je eraan. Heb je toch een telefoon gekozen die net buiten budget ligt? Dan kun je altijd nog voor refurbished gaan. Een refurbished iPhone X heb je tegenwoordig al voor minder dan 500 euro. Daarnaast is het kopen van een refurbished telefoon ook nog eens een stuk beter voor het milieu. Ze gebruiken namelijk de behuizing van een oude telefoon en voegen alleen de onderdelen toe die nodig zijn om de telefoon weer goed te laten werken. 

Zo worden er minder grondstoffen gebruikt en wordt er ook minder afval veroorzaakt door oude kapotte telefoons. Een andere duurzame manier om aan een nieuwe telefoon te komen is om te zoeken naar tweedehands telefoons. Hierbij moet je wel opletten dat de verkoper betrouwbaar is en dat de telefoon nog wel goed werkt.

Analyseer je gedrag 

Bekijk goed wat jij de hele dag op je telefoon doet. Analyseer dit gedrag en kies daar je telefoon op uit. Stel je voor dat je de hele dag foto’s maakt, dan zoek je natuurlijk een telefoon uit met een goede camera en veel opslagcapaciteit. Speel je de hele dag spelletjes? Dan kies je voor een telefoon met een goede processor. Het is zonde als je een telefoon koopt die vervolgens niet voldoet aan de activiteiten die je wilt doen. 

Ik wens je veel succes bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon op een duurzame manier! Succes! 

Meer lezen over duurzaamheid? Lees ook eens over: