Ga naar de inhoud

Niet achterover zitten: ga voor dat theorie examen!

  • door

Jij hebt flink wat uren voor de boeg die jij met je neus in de studieboeken mag zitten. Het behalen van je rijbewijs is dat offer wel waard, toch?

Natuurlijk wel! Maar geloof ons wanneer we zeggen dat je hier niet bijster veel keuze in hebt. Het is namelijk echt geen makkie om die stof in je hersenpan op te slaan, laat staan de uiteindelijke toets af te leggen. Daarom is bovenstaande afbeelding ook waar we voor willen waarschuwen. Achterover zitten om de lesstof op je dooie gemakkie tot je te nemen, heb je niet. Neem de voorbereidingen op dit onderdeel ontzettend serieus, anders kun je zowel de theorie- als uiteindelijk de praktijktoets wel op je buik schrijven. Dat gunnen we je uiteraard niet en daar zou je zelf natuurlijk nog het meest van balen.

Dus ga er echt goed voor zitten. Stop flink wat uren in dat leren. Dan maar een keertje minder socializen of op Netflix zitten. Daar heb je weer alle tijd voor zodra jij je theorie examen op zak hebt. Zorg dat je alle verkeersregels niet alleen uit je hoofd kent, maar ook instinctief begrijpt en weet toe te passen. In het verkeer komen allerlei situaties op je af waar jij correct naar zult moeten kunnen handelen. En ja, in de praktijk gaat dat pas echt gelden maar ook in jouw kennis van de theorie zul je al voldoende moeten geloven om er zeker van te zijn dat jij een volwaardige verkeerdeelne(e)m(st)er kunt worden. Gelukkig hebben wij enkele praktische tips die het studeren voor jouw theorie nog veel gemakkelijker maken. Lees snel verder om te weten hoe jij direct aan de slag kunt gaan!

Lesmateriaal

Tijd is dus wat het je voornamelijk gaat kosten om je zo goed mogelijk op het theorie examen voor de auto voor te bereiden. En dat ga je doen met het beste lesmateriaal dat er voorhanden is. Dat kan een papieren boek zijn, maar net zo goed een eBook of ander uitgebreid digitaal programma. Waarom zou je ook niet, wanneer je je laptop, tablet of smartphone altijd bij de hand hebt – en je boek dan dus ook? Scheelt ook weer extra ruimte in je tas en kast.

De vorm van het boek is alleen belangrijk voor jou, omdat jij er uiteindelijk uit moet gaan leren. Maar de inhoud is uiteraard vele malen belangrijker. Die moet actueel zijn, omdat je gevraagd kunt worden over de laatste wijzigingen in de verkeersregels. Je wordt geconfronteerd met een behoorlijk kleine foutmarge, dus wees heel goed voorbereid. Bovendien wil je er zeker van zijn dat je lesmateriaal overeenkomt met de vragen in het examen. Daarom moet je – al dan niet digitale – boek zijn ingedeeld volgens de 25 officiële categorieën die het CBR ook hanteert.

Oefenen

Nu nog even goed oefenen, zodra je de stof eenmaal uit je hoofd denkt te kennen. Je weet pas echt zeker goed goed je ervoor staat zodra je een of meerdere proefexamens hebt gemaakt. Dat weet je uiteraard alleen zeker wanneer ook die volgens de officiële categorieën van het CBR zijn ingedeeld. Je krijgt opgaven die qua inhoud en niveau gelijk zijn aan het examen dat je uiteindelijk moet afleggen. Heel veel succes met leren en voorbereiden!

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: