Ga naar de inhoud

Meer online zichtbaarheid? Met deze tips kun jij duurzaam online groeien!

  • door

De afgelopen jaren is het voor ondernemers zeer duidelijk geworden dat het enorm belangrijk is dat je online aanwezig bent. Consumenten maken al jarenlang veelvuldig gebruik van het internet om zich te oriënteren op producten of diensten en de coronacrisis heeft deze trend alleen maar versterkt. Wil je online groeien en meer omzet behalen, dan is het van belang dat je online aanwezig bent. De kans is groot dat vandaag de dag jouw branche online als sterk verzadigd is. Wil je duurzame resultaten behalen, dan is een langetermijnstrategie van groot belang. Het hebben van een goede en duurzame visie zorgt ervoor dat je bedrijf op een gezonde manier online groeit. In dit artikel bieden we je tips hoe je een duurzame online marketing strategie opstelt. Begin vandaag nog met een duurzame online groei!

Tip 1: Wees zichtbaar op de juiste plekken

Kijk eerst goed naar waar jouw (potentiële) klanten online rondhangen. Is dat op social media, fora of misschien wel op een bepaald type website? Zorg er dan voor dat je bedrijf hier ook zichtbaar is. Dit kan door bijvoorbeeld een bedrijfsprofiel aan te maken op social media en door te bloggen. Op deze manier laat je zien dat je bedrijf online actief is en bereik je een groter publiek.

Tip 2: Zorg voor kwaliteit

Kwaliteit is online heel belangrijk. Zorg er dan ook voor dat je content relevant, interessant en uniek is. Als je bedrijf online aanwezig is op social media of een blog heeft, post dan regelmatig goede en interessante content. Op deze manier houd je het publiek geboeid en laat je zien dat je bedrijf beschikt over specialistische kennis. Dit zorgt ervoor dat je potentiële klanten je bedrijf serieus nemen. 

Tip 3: Wees consistent

Als je online wilt groeien, is het belangrijk dat je consistent bent. Dit houdt in dat je regelmatig nieuwe content plaatst en actief bent op social media of andere online kanalen. Als je hierbij stopt, zullen ook jouw resultaten stoppen. Blijf dus gedisciplineerd en wees consistent in het plaatsen van content en het uitvoeren van online activiteiten. Maak bijvoorbeeld een contentplanning waarbij je het schrijven en plaatsen van content wekelijks of maandelijks inplant. 

Tip 4: Maak gebruik van SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization en is een manier om ervoor te zorgen dat je website of blog hoger in de zoekresultaten komt te staan. Dit kan door het gebruik van relevante keywords en het maken van goede content. Op deze manier zullen meer mensen jouw website of blog vinden en ben je beter vindbaar online. Voor sommige bedrijven kan het moeilijk zijn om SEO toe te passen, omdat je hier specialistische kennis voor nodig hebt. Heb je dit niet in huis? Schakel dan een online marketing bureau in. 

Tip 5: Wees uniek

Als je online wilt groeien, is het belangrijk dat je bedenkt waarom potentiële klanten voor jouw bedrijf zouden kiezen. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Als je dit weet, kun je hiermee aan de slag en dit uitdragen online. Op deze manier onderscheid je je bedrijf van andere bedrijven in jouw branche en maak je een positieve indruk.

Tip 6: Blijf leren

Online groeien is niet iets wat je van vandaag op morgen bereikt. Het is een proces waarbij je continu moet blijven leren en vernieuwen. Volg online trainingen, lees relevante blogs of boeken en doe research naar jouw concurrenten. Op deze manier blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends en kun je jouw bedrijf optimaliseren.

Tip 7: Straal duurzaamheid uit

Vandaag de dag vinden klanten duurzaamheid erg belangrijk. Sommige klanten selecteren bedrijven zelfs op duurzaamheid. Laat zien dat je het serieus neemt, door bijvoorbeeld energie te besparen of door te kiezen voor groene energie

Begin vandaag met het toepassen van deze tips en zorg ervoor dat je bedrijf online groeit!