Ga naar de inhoud

Maak iets moois van je eigen interieur

  • door

Hoe lang jij je huidige interieur al hebt, is helemaal niet zo belangrijk. Je hoeft je helemaal niet te schamen dat je het een en ander wilt wijzigen.

Jouw woning is er immers om jou gelukkig te maken. Wanneer jij niet goed in je vel zit in de huidige woonomstandigheden, dan moet er dus iets veranderen. Dat maakt je helemaal niet verwend of verwaand, wat mensen die in een dergelijke situatie zitten wel eens blijken te denken. Iedereen heeft namelijk het recht om gelukkig te zijn. Wanneer jij dat wordt van een hele metamorfose van je interieur, dan is dat maar zo. Dan heb je voorlopig in ieder geval wel flink wat om handen!

Bovendien kan het net zo goed zijn dat je al een behoorlijke tijd tegen dezelfde inrichting aankijkt. Tja, dan wordt het hoog tijd voor wat anders. Een mens wordt ouder en wijzer. Ervaringen maken je wie je bent en bepalen jouw inzichten. Vandaar dat af en toe het roer gewoon flink om moet. Het zou dwaas zijn om jezelf daarbij in de weg te gaan staan. Doe dat dan ook niet en laat die onweerstaanbare drang om eens flink handen uit de mouwen te steken dan ook de vrije loop!

Meubilair

Lastige keuze. Wil je van je meubilair of juist van de achtergrond? De kleuren van wanden, vloeren en plafonds moeten immers wel mooi met elkaar in overeenstemming zijn. En afgezien van de planken, plavuizen of gietvloer bodem kan ook een tapijt een grote rol spelen. Oh ja, daar kan de ondergrond ook nog van gemaakt zijn. Hoe dan ook, eenheid brengen waar die er niet is, luidt ons devies.

Pak die klus uitvoerig aan. Neem afscheid van zaken waar je graag vanaf wilt en geen emotionele waarde bij hebt. Komt een bepaalde stoel, bank, kast of tafel niet meer terug naar je nieuwe interieur? Mooi, dan kun je er wellicht iemand anders mee blij maken in jouw persoonlijke kring. En anders gaat het mooi naar de kringloop.

Nu we het daar toch over hebben, daar kun je nog een hoop leuks vinden. Tweedehands meubelen bevatten soms wel gebruikssporen, maar ze worden alleen te koop aangeboden zolang ze überhaupt nog een tweede leven waardig zijn. En het scheelt behoorlijk in de kosten tegenover nieuwkoop, dus neem het in overweging.

Spelen met licht

Niets is zo gezellig als een avond bij het haardvuur. Of badend in welk licht dan ook. Zodra het daglicht plaatsmaakt voor duisternis, zet je lampen zo neer dat de sfeer in jouw interieur optimaal is. Concentreer bijvoorbeeld het schijnsel boven de eettafel wanneer jullie aan het dineren zijn om het samenzijn nog intiemer te maken.Heb jij al alles wat je nodig hebt om de uitstraling van je woon- en eetkamer – en iedere andere ruimte van je huis – compleet naar je hand te zetten? Zo niet, dan is een bezoekje aan een gespecialiseerde lampen groothandel absoluut de moeite waard!

Meer lezen over duurzaamheid? Lees dan ook eens over: